Κέντρο Υγείας Λαυρίου: Στιγμιότυπα από τα Εγκαίνια του 1ου Π.Ι Περιγιαλίου

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών της περιοχής στα εγκαίνια  επιβεβαίωσε την ανάγκη ίδρυσής του  ιατρείου στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα Λαυρίου και Κερατέας.

Πρέπει να γίνει κάποια  ιδιαίτερη μνεία σε  ανθρώπους που είχαν ουσιαστική συμμετοχή  στην ίδρυση του Περιφερειακού Ιατρείου. Χωρίς την ηθική και υλική τους βοήθεια  δεν θα ήταν εφικτό το Ιατρείο στο Περιγιάλι αλλά και τα υπόλοιπα που σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής.

  • Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας γιατί ήταν δική τους έμπνευση και οδηγία προς το Κέντρο Υγείας να προσφέρουμε υγειονομικές υπηρεσίες δίπλα στον πολίτη,  με τη δημιουργία μικρών μονάδων παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε επίπεδο οικισμών της περιοχής.
  • Την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Χρυσάνθη Κισκήρα, που έχει ) παρουσιάσει ένα τεράστιο έργο στην Αττική. Ένα μικρό κομμάτι της, είναι και η ίδρυση αυτού του Περιφερειακού Ιατρείου  και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν.
  • τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά που σε ότι του ζητήσαμε ήταν πάντα πρόθυμος και δεκτικός να δώσει λύση στο κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε. Μαζί με τον Δήμαρχο ουσιαστικό έργο προσέφεραν η Αντιδήμαρχος κ. Σόνια Τριανταφυλλίδη και ο Πρόεδρος της ΔΑΝΕΤΑΛ κ. Χάρης Ζαγουρής.
  • Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Περιγιαλίου κ. Γρηγοράκο Στέλιο που μας παραχώρησε, και όχι μόνο,  το χώρο στον οποίο στεγάζεται πλέον  το Περιφερειακό ιατρείο Περιγιαλίου.
  • Όμως τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αρωγή, την ενθάρυνση και την άψογη συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Λαυρίου και ιδιαίτερα την Παγώνα, τον Κώστα την Βάσω, την Βάνα, την Ειρήνη, την Εμμανουέλα, τον Ανδρέα, την Έφη, Ηρώ την Ελευθερια, Αγγελική  το Νικο αλλά και όλους τους συναδέλφους που καθημερινά μοχθούν για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Τώρα λίγα λόγια σύντομα για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου…

Μέσα σε 2 χρόνια  έγιναν πολλά πράγματα με την μεγάλη συμμετοχή της υποδιοικήτριας της 1ης ΥΠΕ κυρίας Κισκήρα.

1) Διπλασιάστηκαν οι γιατροί και αναβαθμίστηκαν τα εργαστήρια.

2) Ο νέος  σύγχρονος Υπερηχογράφος.

3) Το υπερσύγχρονο μηχάνημα οστικής μάζας και έπονται Ορθοπαντογράφος, Νέο Ψηφιακό ακτινολογικό, Μαστογράφος.

4) Η ανακαίνιση όλου του κτιρίου του Κ.Υ. και η δημιουργία  πέντε αιθουσών με την υλική συμπαράσταση  του Δήμου Λαυρεωτικής  και του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου αλλά και των απλών πολιτών.

Πριν 3 χρόνια όλοι θυμούνται, γίνονταν διαδηλώσεις έξω από το Κέντρο Υγείας προκειμένου να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Σήμερα έχουμε αλλάξει επίπεδο!!

Φτάνουν αυτά;;;;

Σαφώς και όχι!!

Η Λαυρεωτική του μόχθου και του πολιτσμού απαιτεί να φτάσουμε σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Υπόσχεση θα προσπαθήσουμε, γιατί όλοι μαζί φορείς και πολίτες μπορούμε!!

Αρέσει σε %d bloggers: