Διασυλλογικό: 1ο Περιφερειακό Ιατρείο στο Περιγιάλι – Ένας μεγάλος στόχος της Ομοσπονδίας επιτεύχθηκε [ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ]

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρευρεθήκαμε με πλήθος συμπολιτών μας στα εγκαίνια του 1ου περιφερειακού ιατρείου στο Περιγιάλι. Ένα μεγάλο όνειρο, για το οποίο η Ομοσπονδία μας έχει δώσει πολυετείς αγώνες, υλοποιείται και το πρώτο περιφερειακό κέντρο Υγείας είναι έτοιμο να λειτουργήσει στην περιοχή μας και να εξυπηρετήσει τους πολίτες των παραλιακών οικισμών και όχι μόνο,  σε θέματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Τα εγκαίνια και ο αγιασμός του ιατρείου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πατέρα Κωνσταντίνου, του βουλευτή της περιφέρειας Αττικής κου Πάνου Σκουρολιάκου, του Δημάρχου Λαυρεωτικής κου Δημήτρη Λουκά, του Συντονιστή Διευθυντή του Κ.Υ. Λαυρίου κου Νίκου Βλαχογιάννη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κου Σταμάτη Βαρδαρού, και της Υποδιοικήτριας της Α΄ ΥΠΕ κας Χρυσάνθης Κισκήρα  Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής  κ Ι. Αδάμης ο κ Π. Τσίκλος η κα Σ. Τριανταφυλίδου και η φίλη της Ομοσπονδίας κα Α. Αργεντίνη, τοπικοί φορείς και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων Βρωμοπουσίου, Τσονίμας, Πανοράματος, Περιγιαλίου, Τρεχαντιέρας, Αγίας Μαρίνας και  Βγεθίου.

Το Ιατρείο θα στεγάζεται στο κτίριο του Συλλόγου Περιγιάλι, στη Λεωφόρο Γαλήνης και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη με τηλεφωνικό ραντεβού στο 22920 20300. Αποτελεί μια μόνιμη υγειονομική δομή όπου θα παρέχονται πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρονται στην έδρα του Κέντρου Υγείας (συνταγογραφία  χρόνιων πασχόντων, εμβολιασμοί κ.ά.).

            Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, κος Νικηφόρος Φρατζέσκος η χρησιμότητα του περιφερειακού ιατρείου θα φανεί ακόμα περισσότερο το αμέσως προσεχές διάστημα, όταν και θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ένταξης στο σχέδιο πόλης των περιοχών μας, οπότε και αναμένεται αλματώδης αύξηση των μονίμων κατοίκων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αρμόδιους φορείς, Υπουργείο Υγείας, Α’ ΔΥΠΕ Αττικής  το Δήμο Λαυρεωτικής και ειδικότερα την αντ/χο κα Σόνια Τριανταφυλλίδου, το κέντρο Υγείας Λαυρίου και τον κ Νίκο Βλαχογιάννη που συνέβαλαν τα μέγιστα για την ίδρυση του Περιφερειακού Ιατρείου, το οποίο λειτουργώντας και πιλοτικά, θα αποτελέσει την απαρχή για την επέκταση του δικτύου  ευρύτερα στους οικισμούς της Λαυρεωτικής.

Θα παρακολουθούμε από κοντά και θα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επιτυχία του εγχειρήματος επισημαίνοντας τυχόν αδυναμίες ώστε να υπάρξει το μέγιστο αποτέλεσμα.  Ήδη, ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να μεριμνήσει για την συγκοινωνιακή σύνδεση του περιφερειακού ιατρείου με τους παρακείμενους οικισμούς τις ημέρες λειτουργίας του, προκειμένου να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι ασθενείς όλων των γύρω οικισμών.

Η Ομοσπονδία μας δε σταματάει εδώ. Οι αγώνες μας για την ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας θα συνεχιστούν, μέχρι να πραγματοποιηθούν όλοι οι μεγάλοι στόχοι που έχουμε θέσει εδώ χρόνια.

Για το Δ.Σ
Της Ομοσπονδίας (Διασυλλογικό)
           -Ο-                                             -Ο-                               -Ο-
 Πρόεδρος                             Αντ/δρος                      Γραμματέας
 Ν. Φρατζέσκος                    Θ. Μακαντάσης             Σ. Γρηγοράκος

Αρέσει σε %d bloggers: