Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Λαυρίου: Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά

Η “επόμενη ημέρα” στα σχολεία είναι η ίδια με την προηγουμενη.

Η κυβέρνηση, πάρα την προσπάθεια που έκανε για δημιουργία εντυπώσεων με την πρόσληψη των αναπληρωτών πέντε ημέρες νωρίτερα, δεν μπόρεσε να κρύψει τα μεγάλα χρόνια και οξυμένα προβλήματα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από τα 32αρια τμήματα στην Κερατέα μέχρι την αδυναμία των αναπληρωτών να πληρώσουν τα πανάκριβα ενοίκια στη Ραφήνα και άλλες περιοχές,  και από τα 50ευρα και 100ευρα που ζητούνται από μαθητές για ύλη που θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν έως τα παιδάκια, σε ολοήμερα, που κοιμούνται σε καρέκλες και σε υπνόσακους, στην Ανατολική Αττική, αναδεικνύεται για ακόμα μια χρονιά η επιλογή του κράτους να αφήσει την παιδεία ένα ανοιχτό πεδίο κερδοφορίας, όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοι θα δίνουν αγώνα δρόμου μέσα από την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος για να καλύψουν την ανεπάρκεια δομών, υποδομών και εκπαιδευτικών.

Μέσα από ένα σχολείο που εξοντώνει αντί να μορφώνει μια δομή που δημιουργεί πελατεία για τα φροντιστήρια ξεκινά και ο φετινός Γολγοθάς των λαϊκών οικογενειών.

Ευχόμαστε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς μια χρονιά όπου ο αγώνας όλων μας θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα σχολείο χωρίς προβλήματα. Αυτό για να επιτευχθεί χρειάζεται αγώνας για :

  • την άμεση πρόσληψη χιλιάδων εκπαιδευτικών σε προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με μόνιμες σχέσεις εργασίας, να σταματήσει η άθλια κατάσταση που επικρατεί με την λογική των αναπληρωτών, που δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά εκπαιδευτικών σε κατάσταση ομηρίας, να γυρνούν όλη την Ελλάδα, χωρίς το δικαίωμα να ζήσουν σε ένα μέρος, να κάνουν οικογένεια, και ζουν με την αγωνία αν την επόμενη χρονιά θα επαναπροσληφθουν και που θα τους στείλουν.
  • Να σταματήσουν χιλιάδες παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, να φτιαχτούν οι απαραίτητες  υποδομές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Να ύπαρξη μέριμνα ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή με σχολικά λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των σχολείων, χωρίς κόστος για τους μαθητές.
  • Να δημιουργηθεί ένα σχολείο που δεν θα στέλνει πελατεία στα φροντιστήρια, αλλά θα καλύπτει όλα τα κενά των αδύναμων μαθητών μέσα από μια ολοκληρωμένη εσωτερική διαδικασία
  • Ένα σχολείο που θα προάγει τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, με τις κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις, την στήριξη με προπονητές και γιατρούς
  • Τέλος χρειάζεται να γίνει έλεγχος σε όλα τα σχολεία για την αντισεισμικη θωράκιση και να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών από κάθε είδους φυσική κατασροφή (φωτιιές πλυμήρεςκτλ).

Με όλα τα παραπάνω σε μεγάλο βαθμό άλυτα χρειάζεται συνεχής αγώνας για να καταφέρουμε να προσφέρουμε στη νέα γενιά αυτό που της αξίζει.

Καλή Χρονιά και καλούς αγώνες.

 11-9-2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: