Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ»: Ανακοίνωση για τους βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Τη Δευτέρα 10/09/2018 εκδόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα της μοριοδότησης για την εγγραφή των αιτούντων βρεφών και νηπίων του Δήμου Λαυρεωτικής, τα οποία δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής ή απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ  της ΕΕΤΑΑ.

Το Νομικό Πρόσωπο «Κέφαλος» ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προσφέροντας το 70% της δυναμικότητας του (μέγιστο δυνατό ποσοστό) ώστε πολλοί γονείς να έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Παρακάτω παρουσιάζονται η κατανομή και ο αριθμός των βρεφών και νηπίων των Σταθμών του Δήμου μας.

Εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ

Βρέφη

Εγγραφές εκτός ΕΣΠΑ

Βρέφη

Εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ

Νήπια

Εγγραφές εκτός ΕΣΠΑ

Νήπια

Παιδικός Σταθμός Κερατέας 8 4 18 51
1ος & 2ος

Παιδικός Σταθμός Λαυρίου

18 9 46 41
Σύνολο 26 13 64 92
39 βρέφη συνολικά 156 νήπια συνολικά

Για πρώτη φορά στο δήμο μας θα λειτουργήσουν βρεφικά τμήματα ηλικίας 1,5 έως 2,5 ετών.

Τροποποιήσαμε τις δυναμικότητες των σταθμών μας και εκδώσαμε άδειες λειτουργίας προκειμένου να αυξήσουν τους εξυπηρετούμενους γονείς τηρώντας παράλληλα κάθε προϋπόθεση για απόλυτη εναρμόνιση με το νέο πρότυπο κανονισμό λειτουργίας βρεφ/κων σταθμών .

Παράλληλα ξεκινήσαμε έγκαιρα την διαδικασία πρόσληψης επιπλέον προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Καθώς είναι η πρώτη φορά που λειτουργούμε βρεφικά τμήματα φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε τις επιχορηγήσεις για εξοπλισμό από πρόγραμμα χρηματοδότησης των δήμων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης, με διαδικασίες διαγωνιστικές.

Πρόθεση και στόχος μας είναι να εξυπηρετηθούν όσο πιο πολλοί γονείς χωρίς όμως ποτέ να υπερβούμε στο ελάχιστο ότι ορίζει η νομοθεσία για την ασφαλή παρουσία των βρεφών και νηπίων στους σταθμούς μας.

Ο κανονισμός ορίζει κάθε τμήμα βρεφών να αποτελείται από 10-12 βρέφη με δικαίωμα υπέρβασης 10% και σε καμία περίπτωση, δεν αναμειγνύονται οι ηλικίες, δηλαδή όταν υπάρχει πληρότητα σε τμήμα από 1,5- 2,5 δεν συγχρωτίζονται μαζί βρέφη μικρότερης ηλικίας.

Μετά την σύγκλιση των 2 τριμελών επιτροπών εγγραφής  βρεφών και νηπίων οι πίνακες μοριοδότησης αναρτήθηκαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος, Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου 37, Κερατέα.

Σύμφωνα με δήλωση της ΕΕΤΑΑ θα γίνει και δεύτερη κατανομή voucher, ώστε να καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις που υπολείπονται και είναι: για την Κερατέα 4, για το Λαύριο 9.

Νοιώθουμε απολύτως ικανοποιημένοι για ότι έχουμε καταφέρει στους σταθμούς του Δήμου μας τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Καλό ξεκίνημα σε όλους!

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ
«ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής
Δήμητρα Πάλλη

Αρέσει σε %d bloggers: