Δυναμικό συλλαλητήριο στο Κορωπί από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής

Συλλαλητήριο διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και στο Κορωπί στην πλατεία Ελευθερίας από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Διακριτά μπλοκ είχαν το Εργατικό Κέντρο και οι Ομάδες Γυναικών Μεσογείων – μέλη της ΟΓΕ. Στα πανό τους ανέγραφαν αντίστοιχα τα συνθήματα «Καμιά αυταπάτη – καμιά αναμονή,βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες» και «Αντιπαλεύουμε τη “δίκαιη” ανάπτυξη σας που τσακίζει τα δικαιώματά μας στην εργασία και τη μητρότητα».

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στον κεντρικό δρόμο του Κορωπίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές καλούσαν σε οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση με συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, όλοι με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δαμασκηνός Μεντής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου (ολόκληρη παρακάτω) και ο Γιάννης Γιαννόπουλος, από την Επιτροπή Πυρόπληκτων Ραφήνας – Μαραθώνα.

Στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Γιαννόπουλος, μέλος της Επιτροπής Πυρόπληκτων Ραφήνας – Μαραθώνα, σημείωσε ότι «μετά τη φονική πυρκαγιά οι κάτοικοι της περιοχής δεχθήκαμε ένα μεγάλο κύμα βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης από παντού. Σε αυτούς που βοηθούσαν από τις πρώτες ώρες συμπεριλαμβάνεται και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής. Μαζεύτηκαν είδη πρώτης ανάγκης από Σωματεία από όλη την Αττική, από όλη την Ελλάδα, αυτή η βοήθεια συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Είναι όμως κάτι που μετουσιώνει αυτήν τη βοήθεια στην πιο ουσιαστική, στην πιο γνήσια αλληλεγγύη. Είναι η ταξική οπτική που αντιλαμβάνονται οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου τον κόσμο. Η ταξική σκοπιά που δίνει αντοχή για τη συνέχεια αυτής της προσπάθειας, όταν όλοι οι άλλοι κουράζονται και βάζουν περιορισμούς, όπως “κάτοικοι μόνο από το Μάτι”, “κάτοικοι μόνο από το Βουτζά”, “πρώτα εμείς που είμαστε στο σχέδιο”, “μόνο οι κύριες κατοικίες”».

Τόνισε πως «δεν μπορούμε να παρακαλάμε και να ζητιανεύουμε πίσω από κλειστές πόρτες με κυβερνητικά στελέχη, αλλά να πάρουμε το δρόμο του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους. Όλα αυτά είναι που μετατρέπουν την ελεημοσύνη σε αλληλεγγύη. Τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας θα αρχίσουν να σβήνουν, εμείς θα δείξουμε την αντοχή μας, να παλέψουμε όλοι μαζί στην προοπτική μιας καλύτερης ζωής». (Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ)

https://www.902.gr

Αρέσει σε %d bloggers: