Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧρυσή Τομή

Σεμινάριο για το ελαιόλαδο στην “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” Κερατέας

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας μετά τα επιτυχημένα σεμινάρια που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για το κρασί και τα μανιτάρια, θα υλοποιήσει τον Οκτώβριο σεμινάριο για το ελαιόλαδο και την γευσιγνωσία του, διάρκειας 12 ωρών με τίτλο: Από την καλλιέργεια και την συλλογή έως το ελαιοτριβείο και την αποθήκευσή του – Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου  –  Γευσιγνωσία.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από δύο κορυφαίους στην Ελλάδα εισηγητές, Μανώλη & Δημήτρη Σαλιβαρά – εργαστηριακοί αναλυτές & εξειδικευμένοι γευσιγνώστες ελαιολάδου.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος με γευσιγνωσία ελαιόλαδου. Στο θεωρητικό μέρος θα διδαχθούν: καλλιεργητικές πρακτικές και τεχνικές συγκομιδής για παραγωγή υγιούς ελαιόκαρπου, ο ρόλος του ελαιουργείου στην ποιότητα του ελαιολάδου, αποθήκευση, τυποποίηση, η σημασία της χημικής ανάλυσης του ελαιολάδου. Στο πρακτικό μέρος θα γίνει οργανοληπτική δοκιμή του ελαιόλαδου με αντιπροσωπευτικά ελαιόλαδα.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:00 και τα μαθήματα θα συνεχιστούν και τις τρεις επόμενες Τετάρτες 10, 17 & 24 Οκτωβρίου. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Συνδέσμου (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, κεντρική πλατεία Κερατέας).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6984614675 – 6984912459.
Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων.

2