15 χρόνια ΒΒΕΜ -Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Ιστορίες από πέτρα και μέταλλο”

Το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, γιορτάσαμε -και επίσημα- τα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας του μουσείου μας, εγκαινιάζοντας την έκθεση Ιστορίες από Πέτρα και Μέταλλο, στην αίθουσα Μουσείο του Κάτω Μηχανουργείου, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου του ΕΜΠ.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Λουίζου Παρασκευαΐδη, Μηχανικού Μεταλλείων ΕΜΠ, ο οποίος διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της ΤΙΤΑΝ Α.Ε και σύμβουλος του ΒΒΕΜ.

Οι εγκαταστάσεις της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου ξαναζωντάνεψαν μέσω των συγκινητικών αφηγήσεων των πρώην εργαζομένων της, οι οποίοι μας ταξίδεψαν στον συναρπαστικό κόσμο της μεταλλείας και μεταλλουργίας, αλλά και στη νεότερη ιστορία της Λαυρεωτικής γης. Το φωτογραφικό και ιστορικό υλικό της έκθεσης συμπλήρωσε η προβολή ενός ντοκιμαντέρ, που δημιούργησαν μεταπτυχιακοί φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, κυρίας Andromache Gazi, σε συνεργασία με το πρόγραμμα καταγραφής μαρτυριών που διενεργεί το ΒΒΕΜ.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, ο κ. Κωνσταντίνος Παναγόπουλος (Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ), ο κ. Γιάννης Πανιάρας (Γενικός Διευθυντής Τομέα Ελλάδας της ΤΙΤΑΝ Α.Ε.), ο κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου (τελευταίος Αρχιμηχανικός της ΓΕΜΛ).
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Δημήτρης Καλιαμπάκος (Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του ΕΜΠ).

Τους ευχαριστούμε θερμά!

 

Αρέσει σε %d bloggers: