Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής: Ανακοίνωση για τις διακοπές της ΔΕΗ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στον λαό της περιοχής, την κυβέρνηση και την ΔΕΗ Α.Ε, για  τις συνεχιζόμενες, απαράδεκτες και πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλούς οικισμούς στην Ανατολική Αττική.

Είναι μεγάλη αντίφαση ιδιαίτερα στο Λαύριο, δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ένας μεγάλος οικισμός να βρίσκεται στο σκοτάδι επί 30 και πλέον ώρες.
Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση όπου στον πρώτο αέρα και στις πρώτες βροχές ταλαιπωρούνται χιλιάδες συνάνθρωποί μας και δεν είναι φυσικό φαινόμενο το καλοκαίρι να καιγόμαστε, τον χειμώνα να πνιγόμαστε και στα πρωτοβρόχια να κινδυνεύουν άνθρωποι να πεθάνουν γιατί δεν έχουν ρεύμα για το οξυγόνο τους, αλλά φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που έχει το κέρδος πάνω από τις ανάγκες μας και την ανθρώπινη ζωή. Καλό είναι λοιπόν η ΔΕΗ Α.Ε,  αντί να στέλνει ραβασάκια διακοπής ρεύματος σε συναδέλφους που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, να συντηρήσει το δίκτυο και να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό για να καλύπτει τις ανάγκες της.

Καλούμε τους εργαζόμενους, και από αυτό το γεγονός, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους αν και ποιόν ωφελεί, τελικά, η απελευθέρωση και η ιδιωτικοποίηση  της ενέργειας και να παλέψουν στο πλευρό του ταξικού κινήματος για να γίνει η ενέργεια, που είναι κοινωνικό αγαθό, προσβάσιμη σε όλο τον λαό.
Τέλος καλούμε την  κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση σε όλες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ