Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής: Ξανά τα σκουπίδια στην Ανατολική Αττική

ergatiko-kentro-lavriou-anatolikhs-attikhs

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο Τετάρτη 7:30μμ στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορωπίου, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην προσπάθεια κυβέρνησης και περιφέρειας να επαναφέρουν την χωροθέτηση Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων στην Ανατολική Αττική.

Αυτή την φορά επέλεξαν το Κορωπί και συγκεκριμένα το Νταμάρι του Κυριακού μέσα στην βιομηχανική ζώνη του Κορωπίου.

Επειδή ο τρόπος επιλογής χωροθέτησης, γίνεται από την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον ίδιο τρόπο που χωροθετούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στην Κερατέα και στο Γραμματικό, επειδή δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων, επειδή ο σκοπός τους είναι να παραδώσουν τα σκουπίδια στους ιδιώτες, καλούμε τον λαό σε συμμετοχή στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο για να μην επιτραπεί, να θεωρήσει η κυβέρνηση ότι αποδεχόμαστε τα σχέδιά της.

Ιδιαίτερα για τον χώρο που επέλεξαν έχουμε να πούμε ότι :

  • είναι ακατάλληλος ο χώρος γιατί βρίσκεται εντός της βιομηχανικής ζώνης και πλησίον του οικιστικού ιστού με ότι σημαίνει αυτό για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην βιομηχανική ζώνη αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κορωπίου.
  • Το είδος των πετρωμάτων ( ασβεστολιθικά πετρώματα) που υπάρχουν στον προτεινόμενο χώρο καθιστούν απαγορευτική και ιδιαίτερα επικίνδυνη την δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων. Η όποια τυχόν διαρροή υπάρξει θα μολύνει ανεπανόρθωτα τον ήδη επιβαρυμένο υδροφόρο ορίζοντα.
  • Τα λατομεία ήταν χώροι που εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσαν μία «ανοιχτή πληγή» στην περιοχή, με σημαντικές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις, με σοβαρά προβλήματα και επιπτώσεις στους όρους ζωής στην περιοχή, αποτελούσαν μόνιμο παράγοντα υποβάθμισης των όρων ζωής στην περιοχή. Αντί να προχωράει η πλήρης αποκατάσταση τους και η απόδοση τους στο λαό της περιοχής του Κορωπίου και των Μεσογείων για να καλυφθούν μία σειρά από αυξημένες ανάγκες , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η Περιφέρεια διαλέγει τον δρόμο των ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ η πρακτική που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με την σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας, όπου μέσω της νομοθετικής οδού θέλει να «λήξει» το πρόβλημα, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντολογικές μελέτες, είναι πρακτική επικίνδυνη και απαράδεκτη, είναι λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε  μέτρα υποδομής στην Ανατολική Αττική, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και τα 99 θύματα, αντί να προχωρήσει την αντιπλυμμηρική και αντισεισμική θωράκιση της περιοχής, αντί να φτιάξει ένα νοσοκομείο που τόσο έχουμε ανάγκη, έρχεται σε μία επιβαρυμένη περιοχή να την κάνει ακόμα χειρότερη. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

ΞΑΝΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
7:30μμ στο Δημαρχείο ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: