Έναρξη πειραματικού εργαστηρίου έκφρασης για εφήβους στη ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας θα υλοποιήσει από  τον Οκτώβριο στο χώρο της  το πειραματικό εργαστήρι έκφρασης  για εφήβους ηλικίας 13-22 ετών,  διάρκειας 7 μηνών,  με τίτλο: «Εις μνήμην is minis».

Το σεμινάριο αυτό  θα υλοποιηθεί από  τη θεατροπαιδαγωγό Χρύσα Αλεξάκη και θα έχει ως βάση του την χρήση αισθητικών στοιχείων από διάφορους καλλιτεχνικούς κλάδους, τόσο από τη μουσική όσο και από τον χορό.

Πιο συγκεκριμένα, οι έφηβοι της ομάδας  θα διερευνήσουν ρόλους και θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία έκφρασης, μέσα από μια συνθετική διαδικασία αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών, αφήγησης-σωματικής έκφρασης και ερεθίσματα από τα ερωτήματα που προκύπτουν από τους αυτοσχεδιασμούς .

Οι νέοι βλέπουν την ομάδα σαν πεδίο δημιουργικού χάους, αφού ο κίνδυνος , η αμοιβαιότητα , η ελευθερία (ακόμη και χάρη στην έλλειψη λογοκρισίας) τους ανοίγει το δρόμο για τις κρυμμένες δυνάμεις . Νιώθουν λίγο πολύ σαν την Αντιγόνη , επαναστατημένα άτομα που έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα ,υποφέρουν ωστόσο γιατί αισθάνονται αδικημένοι. Έτσι λοιπόν η μελέτη που θα γίνει πάνω στο κλασσικό κείμενο της Αντιγόνης του Σοφοκλή (ένα κείμενο που αφενός διδάσκονται στο σχολειό τους αφετέρου προσφέρει ερωτήματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους έφηβους). H ομάδα, με μελέτη στα εργαστηριακά μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν, θα είναι έτοιμη να εκφράσει την προσωπική διάσταση του κάθε μέλους της πάνω στο κείμενο της Αντιγόνης αλλά και σε αλλά κείμενα που θα προσφερθούν για μελέτη.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, από τις 17:00 έως τις 19:00 ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα στον χώρο της «Χρυσής Τομής» Κερατέας (Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου 55).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το σεμινάριο στα τηλέφωνα: 6981722240 και 6984912459.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

Αρέσει σε %d bloggers: