Έγκριση για την «Ανέγερση πολιτιστικού κέντρου Ποντίων» Δήμου Λαυρεωτικής [ΒΙΝΤΕΟ]

Δημήτρης Λουκάς: Πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η αποπεράτωση του «Σπιτιού των Ποντίων»

? «Xθες, Πέμπτη 4/10/2018, πέρασε από το Περιφερειακό συμβούλιο η ολοκλήρωση του «Σπιτιού των Ποντίων».

Το έργο ύψους 800.000 ευρώ είναι σημαντικό για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Δήμου Λαυρεωτικής.

Το ποντιακό στοιχείο, οι Πόντιοι της Λαυρεωτικής είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς μας αλλά κι ένα αξιοσημείωτο στοιχείο της δυναμικής μας εξέλιξης.

Το έργο το οποίο προβλέπει αποπεράτωση του υφιστάμενου κτιρίου & ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου είναι ενεργειακά αυτόνομο και περιλαμβάνει στο ισόγειο αίθουσα εκδηλώσεων και στον πάνω όροφο βιβλιοθήκη και γραφεία.

Προχωράμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.
Συνεχίζουμε με το ίδιο κέφι και δύναμη για νέες κατακτήσεις!»


Περιφέρεια Αττικής: Στην 31η συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβουλίο Αττικής ενέκρινε μεταξύ των άλλων, τρία έργα για τον Δήμο Σαρωνικού (ένα νέο και δύο τροποποιήσεις – παρατάσεις), ένα για τον Δήμο Λαυρεωτικής και ένα για τον Δήμο Κορωπίου, τα οποία εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Για τον Δήμο Λαυρεωτικής

Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την ολοκλήρωση του έργου με τίτλο: «Ανέγερση πολιτιστικού κέντρου Ποντίων» Δήμου Λαυρεωτικής, συνολικού προϋπολογισμού 799.800,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το έργο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Λαυρεωτικής και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν.

Το έργο θα εκτελεστεί σε κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Ιατρού Διαμαντόπουλου στο Ο.Τ. 198, στον Δήμο Λαυρεωτικής. Είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Λαυρεωτικής και έχει παραχωρηθεί στον σύλλογο Ποντίων Λαυρεωτικής για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Ποντίων.

Σκοπός του έργου είναι οι εργασίες αποπεράτωσης του κτιρίου για την στέγαση του Πολιτιστικού Κέντρου Ποντίων του Δήμου Λαυρεωτικής.

Περιφέρεια Αττικής:

 

Αρέσει σε %d bloggers: