Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος κοινωνικών δεξιοτήτων (Soft Skills) για νέους στη “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ”

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής/ακαδημαϊκής χρονιάς η “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” διοργανώνει στο χώρο της το «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Κοινωνικών Δεξιοτήτων-Soft Skills» για νέους από 15 ετών. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει μαθητές και φοιτητές να ανακαλύψουν μέσω μιας διαφορετικής μορφής μάθησης, τη μη τυπική μάθηση, πώς μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικά διάφορες επικοινωνιακές και προσωπικές δεξιότητες στην καθημερινή τους ζωή, όπως η αποτελεσματική τοποθέτηση στόχων, η διαχείριση συγκρούσεων, τρόπους ενεργοποίησης του προσωπικού τους κινήτρου, δεξιότητες παρουσίασης μπροστά σε κοινό κτλ.

Η δομή του σεμιναρίου θα είναι η εξής:

1η Συνάντηση: Αυτογνωσία

2η – 3η Συνάντηση: Κίνητρο και Στοχοθέτηση

4η Συνάντηση: Ηγεσία και Αυτο-ηγεσία

5η Συνάντηση: Ενσυναίσθηση

6η -7η Συνάντηση: Δυναμική της Ομάδας και Διαχείριση Συγκρούσεων

8η Συνάντηση: Αποδοχή Διαφορετικότητας

Στη διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα δουλεύουν στις παραπάνω θεματικές ενότητες με μεθόδους μη τυπικής μάθησης, δηλαδή μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που απαιτούν την ενεργή συμμετοχή τους, όπως είναι ο καταιγισμός ιδεών, παιχνίδια ρόλων, συζητήσεις και ομαδικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κατασκευές. Υπάρχει και θεωρητικό πλαίσιο το οποίο πάντα παρουσιάζεται στους συμμετέχοντες με μεθόδους μη τυπικής μάθησης.

Εισηγήτριες του σεμιναρίου θα είναι η Ελένη Δημητρίου και η Μιχαέλα Σκλατινιώτη, φοιτήτριες Ψυχολογίας (ΕΚΠΑ), μέλη του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Φοιτητών Ψυχολογίας και εκπαιδεύτριες μη τυπικής μάθησης.

Το σεμινάριο ξεκινά την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή 12:00-13:30 στο χώρο της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» Κερατέας (Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου 55).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6984912459 και 6984614675. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Αρέσει σε %d bloggers: