Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Σωτήρη Ιατρού

Φίλες, φίλοι

Είναι κοινή αντίληψη ότι διανύουμε μια κάκιστη δημοτική περίοδο, που έχει χαρακτηριστικά τον αυταρχισμό, την απαξίωση των δημοτών και των θεσμών.

Οι πόλεις μας, η Κερατέα και το Λαύριο, είναι εγκαταλειμμένες και ο Άγιος Κωνσταντίνος με τους Οικισμούς είναι αφημένοι στην τύχη τους. Αυτόν τον Δήμο κατάφερε να μας κληροδοτήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή. Και δεν αφορά μόνο τον απερχόμενο αλαζόνα δήμαρχο αλλά και εκείνους τους εκφραστές της οπισθοδρομικής νοοτροπίας είτε εντός του Δήμου, είτε εκτός.

Η δυσφορία στην κοινωνία είναι διάχυτη και απαίτησή της, πλέον και καταγεγραμμένη, είναι η ευρύτερη συναίνεση και σύγκληση  δυνάμεων.

Η δημοτική παράταξη ‘’Ελεύθερες Πόλεις’’ αφουγκραζόμενη αυτή την απαίτηση, συμμετείχε στην προσπάθεια σύγκλησης και κοινής πορείας με τη δημοτική παράταξη ‘’Νέα Εποχή’’. Συνεπείς στην προσπάθεια και τη συμφωνία, οι ‘’Ελεύθερες Πόλεις’’  και ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και μέλη προερχόμενα από τη ‘’Νέα Εποχή’’, συζητάμε την ανάγκη δημιουργίας ενός πολιτικού χώρου έμπνευσης και αισιοδοξίας για τους κατοίκους του Δήμου μας .

Προσπερνάμε τις διαμάχες του παρελθόντος. Μαθαίνουμε από αυτές, δεν τις διαιωνίζουμε και προχωράμε. Με ειλικρίνεια και με κοινό στοιχείο την αγάπη μας γι’ αυτό τον τόπο, δίνουμε πρώτοι το μήνυμα της σύμπνοιας και της συνεννόησης στην κοινωνία.

Στην έως τώρα παρουσία της παράταξής μας, στα δημοτικά δρώμενα της Κερατέας αλλά και στο μετέπειτα διευρυμένο Δήμο μας, τόσο από θέση διοίκησης όσο και αντιπολίτευσης, υπηρετήσαμε με εντιμότητα, συνέπεια, εργατικότητα, αγωνιστικότητα και με διάθεση για συνεργασία.

Τις ίδιες αξίες και αρχές θα ακολουθήσουμε, από όποια θέση και αν βρεθούμε, την επόμενη μέρα της δημιουργίας της νέας διευρυμένης ενωτικής κίνησης.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε αγώνα για να απαλλαγεί ο τόπος μας από τη δυναστεία της προχειρότητας, της σπατάλης, της ανικανότητας, της παρακμής.

Με όχημα τη γνώση, με ρεαλιστικό πλάνο, στόχους και θετική διάθεση, μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων. Είναι αναγκαίο να συνάψουμε ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες,  βασιζόμενοι στο ήθος, το σεβασμό και υπερασπιζόμενοι το δίκαιο.

Απευθύνουμε πρόσκληση ενότητας σε όλους, άσχετα με την πολιτική, ιδεολογική και δημοτική αφετηρία του παρελθόντος. Απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής σε νέα πρόσωπα, στις νέες και στους νέους, τους συνεχιστές του αύριο.

Καλούμε όλους τους ενεργούς και αποφασισμένους πολίτες, ενωμένοι να βαδίσουμε στην αναμόρφωση του τόπου μας.             

19-10-2018
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΘ. ΙΑΤΡΟΥ
Δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής

Αρέσει σε %d bloggers: