Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ στο θέατρο Δ. Χορν για την παράσταση “Βυσσινόκηπος” του Α. Τσέχωφ

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» σας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε την παράσταση του Α. Τσέχωφ «Ο Βυσσινόκηπος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο θέατρο «Δημήτρης Χορν».

«Ο Βυσσινόκηπος», το κύκνειο άσμα του Τσέχωφ, θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά έργα της σύγχρονης δραματουργίας και αποτυπώνει ουσιαστικά τη μετάβαση από το 19ο στον 20ό αιώνα.  Ο συγγραφέας του, κορυφαία φυσιογνωμία της θεατρικής συγγραφής και της διηγηματογραφίας άσκησε τεράστια επίδραση στην παγκόσμια νεότερη λογοτεχνία.

Eρμηνεύουν:  Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Αθηνά Μαξίμου, Γιάννης Κότσιφας, Σίσσυ Τουμάση, Γιώργος Μπινιάρης, Γιάννης Στόλλας, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Γεωργιάννα Νταλάρα.

  • Συμμετοχή: 22€ μέλη & νέοι / 24€ μη μέλη (περιλαμβάνεται εισιτήριο θεάτρου και πούλμαν).
  • Αναχώρηση πούλμαν στις 18:30 από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας.
  • Πληροφορίες- Κρατήσεις στα τηλέφωνα : 6972351959, 6984912459, 6984614675.

Υπόθεση του έργου:

Η Λιουμπόβ Ρανιέφσκι επιστρέφει στο σπίτι της από το Παρίσι μετά από απουσία 5 ετών, συντετριμμένη από έναν έρωτα και καταχρεωμένη.  Έχει φέρει μαζί της την κόρη της την Άνια και τη Σαρλότα την ιδιόρρυθμη γκουβερνάντα. Το σπίτι της με τον τεράστιο Βυσσινόκηπό του είναι υποθηκευμένα κι εκείνη μοιάζει ανίκανη να τα σώσει από το ξεπούλημα.

Αντιδρά πολύ ανθρώπινα: με δράμα, αναμνήσεις, απάθεια, αφέλεια, άρνηση και υπερβολές.  Στην ουσία απλώς παρακολουθεί τον κόσμο της να χάνεται.  Διαπιστώνει ότι υπάρχουν πρόσωπα που δεν ζουν πια κι αυτά που την περίμεναν έχουν αλλάξει.  Στο σπίτι συναντά πλήθος από συγγενείς, αφέντες και υπηρέτες, οι οποίοι περιφέρονται εκεί.  Όλοι θέλουν κάτι ή κάποιον που δεν έχουν, όλοι ανίκανοι να κάνουν κάτι δραστικό για να σωθούν. Στο τέλος όλα και όλοι θα έχουν αλλάξει, και το μόνο που θα ακούγεται, ο χτύπος από ένα τσεκούρι πάνω σε δέντρο.

Αρέσει σε %d bloggers: