Επίσκεψη Γάλλων συνδικαλιστών στο Λαύριο

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 1η Νοέμβρη η επίσκεψη της αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από Εργατικά Κέντρα της Γαλλίας που βρέθηκαν για τρεις μέρες στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του ΠΑΜΕ, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με συνδικάτα και φορείς.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν συνδικαλιστές από τα Εργατικά Κέντρα Μασσαλίας (Union Departementale CGT 13 des Bouches du Rhone) και Βαλ Ντε Μαρν Παρισιού (Union Departementale UD CGT 94 du Val de Marne).

Το πρωί της Πέμπτης οι Γάλλοι συνδικαλιστές επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχαν συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων. Ακολούθησαν συναντήσεις με τις Ομοσπονδίες Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) και του υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ). Αμέσως μετά, οι συνδικαλιστές επισκέφτηκαν τον Πειραιά, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Νίκο Ξουράφη, και με συνδικάτα της περιοχής.

Στη συνέχεια, βρέθηκαν στο ξενοδοχείο «Metropolitan» («Athens Marriott»). Εκεί συζήτησαν με το επιχειρησιακό σωματείο, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που είχε προγραμματιστεί με θέμα την προετοιμασία της απεργίας.

Επόμενος σταθμός του προγράμματος της τελευταίας μέρας της επίσκεψης ήταν η πυρόπληκτη περιοχή της Ραφήνας και του Μαραθώνα. Στο Στέκι Αλληλεγγύης τούς υποδέχθηκαν μέλη της Επιτροπής Πυρόπληκτων, ενώ οι Γάλλοι συνδικαλιστές πρόσφεραν οικονομική βοήθεια που συγκέντρωσαν για τους πληγέντες.

Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, στα γραφεία του στο Λαύριο.

https://www.902.gr

Αρέσει σε %d bloggers: