Κέντρο Υγείας Λαυρίου: Επίσκεψη στους καταυλισμούς Προσφύγων

Στις 7/11/2018 κλιμάκιο ιατρών και παραιατρικού προσωπικού επισκέφθηκε tτην Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας  προσφύγων στο Σούνιο (κατασκηνώσεις Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης) και εκείνο στο Κέντρο της πόλης του Λαυρίου

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση μας από τους αρμόδιους και πως μπορεί το Κέντρο Υγείας Λαυρίου να πετύχει μια καλύτερη συνεργασία με τα αντίστοιχα Κέντρα.

Η εκτίμησή μας ήταν ότι υπάρχει και στα δύο Κέντρα υψηλός βαθμός αυτό-οργάνωσης με διαφορετικά είδους προβλήματα για κάθε Κέντρο.

Κοινή διαπίστωση ήταν η έλλειψη φαρμακευτικού υλικού στο Κέντρο του Λαυρίου ιδιαίτερα σε αναλγητικά φάρμακα (Depon, Brufen, Ponstan, και αντίστοιχα παιδιατρικά σκευάσματα, Betadine ,Οξυζενέ, γάζες και επιδεσμικό υλικό).Επίσης συμφωνήθηκε με τους υπευθύνους  τα λοιπά φάρμακα θα παραδίδονται στο Κέντρο Υγείας και θα χορηγούνται μετά από την εξέταση από τον γιατρό.

Στο Κέντρο του Σουνίου δραστηριοποιείται καθημερινά ιατρός από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και καλύπτουν έκτακτες ανάγκες και περιστατικά . Επιπλέον δραστηριοπιουνται στο ίδιο Κέντρο και μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που καλύπτουν αρκετά κενά.  Επίσης δεσμεύτηκαν να υπάρξει αλληλογραφία προκειμένου να υπάρξει μια πιο στενή συνεργασία

Το Κέντρο Υγείας δεσμεύτηκε ότι μπορεί να παρέχει επιπλέον υπηρεσίες που θα προκύψει από την περαιτέρω διαβούλευση των δυο μερών.

Αρέσει σε %d bloggers: