Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Για την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δωμάτιο στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και ο άμεσος  κίνδυνος που εκτέθηκαν 8 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και ένα νήπιο, δείχνει ότι τα βάσανα των προσφύγων δεν έχουν τέλος.
Αιτία για την πυρκαγιά είναι η αδιαφορία του κράτους και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία άφησε στο έλεος, τους 400 πρόσφυγες που έχουν εγκαταλειφθεί στο κέντρο υποδοχής, χωρίς την στοιχειώδη βοήθεια, σε ένα κτήριο το οποίο είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια που έχουν ακούσει επανειλημμένως οι πρόσφυγες, είναι κούφια λόγια. Έχουν ευθύνες γιατί έκλεισαν στα χαρτιά το κέντρο υποδοχής και έκρυψαν κάτω από το χαλί ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης του κτιρίου, να προσληφθούν ξανά οι 25 εργαζόμενοι που εργάζονταν στον χώρο για πάνω από 20 χρόνια και απολύθηκαν από τον ερυθρό σταυρό χωρίς καν αποζημίωση. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των προσφύγων που μένουν στα κοντέινερ στην περιοχή “Νεράκι” και να μπουν κανονικές παροχές ρεύματος και πίνακες με ασφάλειες.

Να σταματήσει η άθλια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έκαναν απέραντες φυλακές τα νησιά του Αιγαίου. Να καταδικαστεί η κυβέρνηση που αντιμετωπίζει στην πράξη τους πρόσφυγες σαν παράνομους και χρησιμοποιεί την καταστολή εναντίον τους. Να γιγαντωθεί η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, να απομονωθούν οι ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που πανηγυρίζουν με την καταστροφή και τον θρήνο τον προσφύγων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ