Τα ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικολάου στο Λαύριο

Με τη συμμετοχή του κλήρου και του λαού των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής εορτάστηκε και τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Λαύριο,

καθώς για τρίτη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος εόρτασε τον Άγιό του στο ιστορικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στον όρμο του Θορικού Λαυρεωτικής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές όλων των πολιτών της Λαυρεωτικής στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην κεντρική πλατεία Λαυρίου, όπου η Μικτή Χορωδία του Επιμορφωτικού και Εκδρομικού Ομίλου Λαυρίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου ερμήνευσε το απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου και επίσης τραγούδια και κάλαντα Χριστουγέννων, παρουσία εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά και λοιπών φορέων της πόλεώς μας.

Ύστερα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, όπου ευχήθηκε και προσέφερε γλυκίσματα στους εργαζόμενους για την εορτή του προστάτου Αγίου του Λιμενικού Σώματος, για να καταλήξει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου, όπου παρέθεσε γεύμα σε άπορους συνανθρώπους μας και υπέρ-πολύτεκνες εμπερίστατες οικογένειες, καθώς και σε μαθητές των Σχολείων της Ενορίας που συμμετείχαν με αντιπροσωπείες παρουσία των καθηγητών τους.

Ευχόμαστε στον Σεβασμιώτατο ο Άγιος Νικόλαος να τον ενδυναμώνει και να του χαρίζει Έτη Πολλά για τη συνέχεια του Θεάρεστου Ποιμαντικού του έργου!

Εκ της γραμματείας του Επισκοπείου Λαυρίου

Αρέσει σε %d bloggers: