Η Κερατέα τίμησε τον συνθέτη Δημήτρη Νικολάου

Σε κλίμα  συγκίνησης υλοποιήθηκε το αφιέρωμα στον Κερατιώτη συνθέτη Δημήτρη Νικολάου την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Λαυρεωτικής, το Ν.Π.Δ.Δ ΘΟΡΙΚΟΣ και την ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ

Κερατέας με αφορμή τα 10 χρόνια από την απώλεια του συμπατριώτη μας.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης κάλυψε το Κουαρτέτο Σαξοφώνων STAB, που ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο  έργα του συνθέτη. Το STAB  αποτελείται από τους: Guido de Flaviis – σοπράνο σαξόφωνο, Στάθη Μαυρομμάτη –  άλτο σαξόφωνο, Ilia Samsonov  – τενόρο σαξόφωνο, Κώστα Τζέκο – βαρύτονο σαξόφωνο. Στο αφιέρωμα συμμετείχαν και οι πιανίστες Χριστίνα Παντελή και  Σπύρος Σουλαδάκης.

Για έργο του Δημήτρη Νικολάου και  την προσφορά του  στη λόγια μουσική μίλησε ο Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος – κριτικός – ερευνητής – συγγραφέας, επίτιμο μέλος Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και φίλος του συνθέτη.  Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς  χαιρέτισε την εκδήλωση και ανέφερε ότι ο Δήμος προτίθεται να χρηματοδοτήσει την έκδοση ενός CD με έργα του Δημήτρη Νικολάου που θα ηχογραφηθεί στην Ελλάδα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» τόνισε στον χαιρετισμό του ότι ο Δημήτρης Νικολάου αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους συντελεστές του Ωδείου και σύντομα το Ωδείο θα εντάξει έργα του στο ρεπερτόριο του. Ο πρόεδρος της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ Σταμάτης Παπαθανασίου αναφέρθηκε στη σχέση του συνθέτη με την γενέτειρα του και την ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ καθώς και σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει προς τιμή του στη Κερατέα και όχι μόνο.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκαν παρουσιάσεις με φωτογραφίες από τη ζωή και το έργο του συνθέτη από τα αρχείο της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ και του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η αδελφή του συνθέτη Μπετίνα και άλλα μέλη της οικογένειας του Δημήτρη Νικολάου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Αρέσει σε %d bloggers: