Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΝέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

“Νέα Εποχή”: 8 Χρόνια από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – Τα Ματ Εισβάλλουν στην Κερατέα

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 – Δεν Ξεχνάμε! Ο Αγώνας Συνεχίζεται!

Σήμερα, 11 Δεκεμβρίου 2018, συμπληρώνονται 8 χρόνια από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα.

Η ημερομηνία αυτή, όπως και η 18η Απριλίου 2011 και κάθε μία από τις 128 ημέρες αντίστασης θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα.

Η καθημερινή παρουσία στα μπλόκα, οι διαδηλώσεις, οι εκδηλώσεις, οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, οι αποστολές αυτοκτονίας στο βουνό και τους δρόμους καθήλωσαν και έτρεψαν σε φυγή όλο τον κρατικό μηχανισμό.

Η ενότητα, η αγωνιστικότητα, η σοβαρότητα, η ομοψυχία και οι θυσίες έφεραν την πολιτική και ηθική νίκη.
Γράψαμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της περιοχής μας.
Αποδείξαμε, ότι πάντα θα υπάρχουν Δαβίδ που θα νικάνε τους Γολιάθ.

Ότι καταφέραμε, το πετύχαμε όλοι μαζί.
Όλοι συμβάλλαμε όπως και όσο μπορούσαμε στη νίκη.
Η αντίσταση είχε και συνεχίζει να έχει μεγάλο κόστος αλλά ανοίξαμε το δρόμο για τη δικαίωση.
Η ιστορία που θα γραφτεί και ο απολογισμός που θα γίνει, αφού λήξουν όλες οι εκκρεμότητες, θα έχει να πει πολλά για ζωές που κινδύνεψαν, για πολίτες κάθε ηλικίας που δε λογάριαζαν τίποτε, για το πώς καλύφθηκε το οικονομικό κόστος του αγώνα, για τους λίγους αλλά σημαντικούς φίλους της Κερατέας που μας βοήθησαν αγωνιστικά, οικονομικά, πολιτικά, ηθικά και συνεχίζουν να είναι στο πλευρό μας.

Οι δικαστικές διώξεις δεκάδων αγωνιστών, ολοκληρώνονται σύντομα. Η εκδικητική συμπεριφορά των εισβολέων και οι στημένες κατηγορίες κατέπεσαν πανηγυρικά. Η ταλαιπωρία των συναγωνιστών τελειώνει. Μια δίκη έμεινε. Θα επανέλθουν και αυτοί σε φυσιολογικούς ρυθμούς, όπως και οι μάρτυρες υπεράσπισης και οι πολίτες που μόνιμα δίνουν το παρών στις δικαστικές αίθουσες.

Η αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού, αποτελεί καθοριστικό και κρίσιμο βήμα για την οριστική δικαίωση του αγώνα μας να μην έρθουν τα σκουπίδια της Αθήνας και της Αττικής στην περιοχή μας.

Όμως, για την εξάλειψη του κινδύνου πρέπει να απαλλαγούμε και από το περιβόητο άρθρο 33. Όσο αυτό ισχύει, το Οβριόκαστρο συνεχίζει να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» σαν υποψήφιος χώρος υποδοχής απορριμμάτων και κατασκευής εγκαταστάσεων και αυτό το γεγονός μπορεί να το βρούμε μπροστά μας και πάλι.

Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά.

Δεν ξεχνάμε ότι οι εχθροί μας δεν έπαψαν να υπάρχουν και οι αντιδράσεις στον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό ήταν και συνεχίζουν να είναι έντονες από πολλές πλευρές.
Οι αντίπαλοί μας δεν εξαφανίστηκαν και συνεχίζουν να είναι πολλοί και δυνατοί.

Ο αγώνας μας ξεκίνησε το 1996, κορυφώθηκε την περίοδο των 128 ημερών και συνεχίζεται.
Το Οβριόκαστρο, αποτελεί από το 2011 για όλους μας, χώρο μνήμης και δε θα χρησιμοποιηθεί ποτέ και για καμία δραστηριότητα.
Η οριστική δικαίωση θα έρθει μόνο όταν σβήσει η Κερατέα και από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και από το άρθρο 33 του Νόμου 3164/2003 και τις τροποποιήσεις του.

Οφείλουμε όλοι με σοβαρότητα, συνεργασία και ενότητα να επαγρυπνούμε και να συνεχίσουμε μέχρι να εξασφαλίσουμε την οριστική δικαίωση.

Το χρωστάμε σε εμάς, στις προηγούμενες και τις επόμενες γενιές.

Έχουμε βάλει στοίχημα τη ζωή μας από το 1996.

Όσο είμαστε όρθιοι δεν θα περάσουν.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Εποχή»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Δήμαρχος Λαυρεωτικής 1/1/2011 – 31/8/2014