Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧρυσή Τομή

Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ στη θεατρική παράσταση “Γυναίκες του Παπαδιαμάντη”

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» σας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια στο θέατρο «Χώρα».

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (18511911) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες, γνωστός και ως «ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων».  Έγραψε κυρίως ηθογραφικά διηγήματα, τα οποία κατέχουν περίοπτη θέση στη νεοελληνική λογοτεχνία.

Ερμηνεύουν: Νένα Μεντή, Ερση Μαλικένζου, Ευγενία Δημητροπούλου, Χριστιάννα Ματζουράνη, Μαριάννα Τουντασάκη, Έφη Σακελλαρίου.

  • Συμμετοχή:  19 € μέλη & νέοι / 21 € μη μέλη (περιλαμβάνεται εισιτήριο θεάτρου και πούλμαν).
  • Αναχώρηση πούλμαν στις 19:30 από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας.
  • Προθεσμία κρατήσεων μέχρι 27/12.
  • Πληροφορίες- Κρατήσεις στα τηλέφωνα :  6981722240, 6972351959.

Λίγα λόγια για το έργο:

Με προεξάρχουσα γυναίκα-ηρωίδα τη Φραγκογιαννού-Φόνισσα, που αποτελεί το βασικό πρόσωπο της παράστασης αλλά και της παπαδιαμαντικής δημιουργίας, στήνεται ένας χορός από κωμικά και δραματικά περιστατικά ζωής γυναικών στις αρχές του 20ού αιώνα, σε ένα απομονωμένο νησί της Ελλάδας.

Οι μελωδίες και η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μπερδεύονται με το πένθιμο πνεύμα της Σταύρωσης και του Πάσχα, η χαρά της γέννας συναντά τον πόνο του θανάτου.  Η μαγεία και η δεισιδαιμονία διασταυρώνονται με τη θρησκοληψία και την προκατάληψη.

Πλούσιο το υλικό των υπέροχων διηγημάτων του συγγραφέα ζωντανεύει μπροστά μας μια σειρά από μοναδικά πορτραίτα ηλικιωμένων και νεαρών γυναικών.  Κοινός τους στόχος η επιβίωση, κόντρα στα εμπόδια, τη φτώχια και τις απώλειες μιας δύσκολης ζωής. Μια δύσκολη εποχή που αγγίζει πολλά ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας… «Σα να ΄χαν ποτέ  τελειωμό τα πάθια κ΄ οι καημοί του κόσμου», όπως λέει ο Παπαδιαμάντης.

Αρέσει σε %d bloggers: