Πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά σκάκι στην αίθουσα της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ Κερατέας

Με ένα εορταστικό τουρνουά σκάκι έκλεισε η χρονιά για το σκάκι στην Κερατέα. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22/12/2018 στην αίθουσα της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κερατέας.

Συμμετείχαν σκακιστικές ομάδες και μεμονωμένοι σκακιστές από το Λαύριο, την Ανάβυσσο, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη και την Κερατέα. Οι νικητές της κάθε κατηγορίας αναδείχθηκαν μετά από πέντε γύρους και βραβεύτηκαν με τα αντίστοιχα μετάλλια.

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια  πλούσια χρονιά σε αγωνιστικές δραστηριότητες με συμμετοχή πολλών παιδιών της πόλης μας. Τα παιδιά του σκακιστικού τμήματος που λειτουργεί από την «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» και τον Γυμναστικό Σύλλογο Κερατέας συμμετείχαν:

  • Στο ομαδικό κύπελλο Παμπαίδων Αττικής [παιδιά κάτω των 10]
  • Στο ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων [παιδιά κάτω των 12] Ξεχώρισε με την απόδοσή του ο Γιώργος Λιάγκης με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες!
  • Στα Μαθητικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα Ανατολικής Αττικής, με τους Ζώη Λάμπρο, Παπαθανασίου Αλέξανδρο και Τσίχλη Μιχαήλ-Άγγελο να προκρίνονται στα τελικά Αττικής. Ζώης και Τσίχλης προκρίθηκαν στη συνέχεια και στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα.
  • Στο Διαγωνισμό Σκακιστικών Προβλημάτων στις 27 Μαΐου 2018 στο Λαύριο,  όπου συμμετείχαν 20 παιδιά  από το Λαύριο, την Κερατέα και την Π. Φώκαια,  νικητής ήταν ο Αλέξανδρος Παπαθανασίου   και 2η η Ειρήνη Καρμίρη.
  • Συνδιοργανώθηκε το 2ο Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Λαυρεωτικής σε συνεργασία του Α.Σ. Λαυρίου, της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» και του Ν.Π.Δ.Δ ΘΟΡΙΚΟΣ.

Διακρίθηκαν οι Απίκου Ελεάνα (3η στον όμιλο Ε-Στ’  Δημοτικού), Καρμίρη Ειρήνη  (3ο κορίτσι  στον όμιλο Ε-Στ’  Δημοτικού), Παπαθανασίου Αλέξανδρος (1ος  στον όμιλο Γ-Δ Δημοτικού), Παπαθανασίου Σωτήρης (3ος  στον όμιλο Γ-Δ Δημοτικού), Τσεσμεντζή Δήμητρα (2ο κορίτσι  στον όμιλο Γ-Δ Δημοτικού).

Αρέσει σε %d bloggers: