Δεν ξεχνάμε τους Κούρδους του Λαυρίου

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η γιορτή που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες στο Λαύριο. Από το πρωί βρεθήκαμε στο Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο.

Με αμάξια μεταφέραμε οικογένειες και παιδιά που ζουν στον καταυλισμό με τα κοντέινερς στο Νεράκι (800 μ. από το Κέντρο). Κανείς δεν ήθελε να χάσει τα μαγικά του Πρωτέα MAGIC στην παράσταση που έδωσε για τα παιδιά, μικρά και «μεγάλα». Μοιράστηκαν γλυκά και κεράστηκαν όλοι. Ακολούθησαν μικροί χαιρετισμοί από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, την Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου, το τοπικό Εργατικό Κέντρο. Ευχηθήκαμε στους Κούρδους φίλους μας, να πετύχουν ότι επιθυμούν και στον κουρδικό λαό, «καλή πατρίδα!». Για 70 παιδιά ηλικίας από 2,5 μηνών έως 15 ετών υπήρχε το κατάλληλο δώρο με την απαραίτητη προπαρασκευή από την πλευρά μας. Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» (Μαρκόπουλου – Πόρτο Ράφτη) πρόσφερε 250 μερίδες φαγητού.

Η γιορτή ήταν πολύ πετυχημένη, όμως η ανάγκη για αλληλεγγύη είναι συνεχώς παρούσα. Η αποθήκη τροφίμων στο Κέντρο Φιλοξενίας να είναι συνέχεια γεμάτη, όπως ήταν το Σάββατο. Το φαρμακείο-ιατρείο να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Τα δωμάτια στο Κέντρο και τα κοντέινερς στον καταυλισμό να έχουν θέρμανση. Τα παιδιά να είναι συνέχεια γελαστά και χαρούμενα όπως το Σάββατο που γιορτάσαμε όλοι μαζί.

Οι κυβερνώντες και οι τοπικοί άρχοντες αντιμετωπίζουν τις ανάγκες 500 Κούρδων προσφύγων με υπολογισμούς και σκοπιμότητες (διακρατικά παιχνίδια, πολιτικές στοχεύσεις, σχέδια οικονομικής αξιοποίησης του «φιλέτου» όπου στεγάζεται το Κέντρο Φιλοξενίας κοκ). Ο απλός κόσμος τους αντιμετωπίζει με αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Οι Κούρδοι πρόσφυγες δεν θα μείνουν μόνοι. Δεν θα λυγίσουν από την εγκατάλειψη, στην οποία τους έχει καταδικάσει το κράτος, κεντρικό και τοπικό. Από τον Ιούλη του 2017, όταν αποχώρησε ο Ερυθρός Σταυρός, αντέχουν με αξιοπρέπεια και δύναμη, χωρίς καμία κρατική αρωγή, μόνο με την αλληλεγγύη. Θα αντέξουν για πολύ ακόμη.

*μέλος της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας (συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες στο Λαύριο)

http://prin.gr

Αρέσει σε %d bloggers: