Έναρξη 2ου Σεμιναρίου για το Ελαιόλαδο στη ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Κερατέας

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας μετά το πρώτο επιτυχημένο σεμινάριο για το ελαιόλαδο που υλοποίησε τον Οκτώβριο του 2018, επαναλαμβάνει το σεμινάριο από τις 16 Ιανουαρίου 2019.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια  12 ώρες και θέμα: Από την καλλιέργεια και την συλλογή έως το ελαιοτριβείο και την αποθήκευσή του – Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου  –  Γευσιγνωσία.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από δύο κορυφαίους στην Ελλάδα εισηγητές, Μανώλη & Δημήτρη Σαλιβαρά – εργαστηριακοί αναλυτές & εξειδικευμένοι γευσιγνώστες ελαιολάδου.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος με γευσιγνωσία ελαιόλαδου. Στο θεωρητικό μέρος θα διδαχθούν: καλλιεργητικές πρακτικές και τεχνικές συγκομιδής για παραγωγή υγιούς ελαιόκαρπου, ο ρόλος του ελαιουργείου στην ποιότητα του ελαιολάδου, αποθήκευση, τυποποίηση, η σημασία της χημικής ανάλυσης του ελαιολάδου. Στο πρακτικό μέρος θα γίνει οργανοληπτική δοκιμή του ελαιόλαδου με αντιπροσωπευτικά ελαιόλαδα.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, ώρα 19:30 και τα μαθήματα θα συνεχιστούν και τις τρεις επόμενες Τετάρτες 23, 30 Ιανουαρίου & 6 Φεβρουαρίου 2019. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Συνδέσμου (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, κεντρική πλατεία Κερατέας).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6984614675 – 6984912459. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων.

 

Αρέσει σε %d bloggers: