Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσία πλήθους πιστών γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στηv Τσονίμα

Σε μια ηλιόλουστη αλλά κρύα ημέρα και παρουσία πλήθους πιστών γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στηv Τσονίμα.

Στις 12 το μεσημέρι τελέσθηκε η θεία λειτουργία στη παραλία, στο εκκλησάκι της Παναγίας της Ανεμόεσσας από το πατέρα Στέφανο της ενορίας του Προφήτη Ηλία.
Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του σταυρού στη θάλασσα. Παρά το πολύ κρύο η Μαίρη Φλέγκα, ο Σαράντης Μπούρας και ο Κωνσταντίνος Μαγγίνας έπεσαν στη θάλασσα και έπιασαν το Σταυρό. 

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του Συλλόγου και οι ευχές από το πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικηφόρο Φρατζέσκο.
Στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ και του συλλόγου που βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης των Θεοφανείων και ευχήθηκε κοινωνική ομοψυχία, αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη και ειρήνη με τους γείτονες μας.
Εδόθησαν επίσης ευχές και από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής του δήμου μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο γήπεδο μπάσκετ του συλλόγου όπου όλοι γευτήκαμε τη ζεστή φασολάδα, τη βραστή γίδα και το ωραίο κόκκινο κρασί που προσέφερε ο σύλλογος. 

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Αδάμης, και ο κ. Παναγιώτης Τσίκλος , οι πρώην Δήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κων/νος Λεβαντής και ο κ. Σταύρος Ιατρού, τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου κα Αρετούσα Μακρή, κα Μαρία Γκικαράκη, ο κ. Σταύρος Ρόζης και ο κ. Σταυρός Κρητικός. Επίσης μας τίμησαν με τη παρουσία τους οι φίλοι του συλλόγου κ. Κων/νος Κατσίκης, κ. Γιώργος Αδάμης και η κα Ασπασία Αργεντίνη. 

Παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τσονίμας και εκπρόσωποι των συλλόγων Πανοράματος, Περιγιαλίου, Αγ.Μαρίνας, Τραχαντιέρας και Ναυταθλητικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του εξωραϊστικού συλλόγου
Τσονίμας ‘το Ανεμούριο’