Η «Χρυσή Τομή» στο θέατρο «Κατερίνας Βασιλάκου» για την παράσταση «ΗΡΩΕΣ» του GÉRALD SIBLEYRAS

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» σας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε την κωμωδία «Ήρωες» σε σκηνοθεσία του Nikita Milivojevic στο «Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου». 

Ο Gerald Sibléyras είναι Γάλλος θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός.  Είναι περισσότερο γνωστός για το έργο του «Ήρωες» το οποίο κέρδισε το βραβείο Laurence Olivier για την καλύτερη νέα κωμωδία του 2006.

Ερμηνεύουν: Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Πιατάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

  • Συμμετοχή 18€ μέλη & νέοι / 20€ μη μέλη (περιλαμβάνεται εισιτήριο θεάτρου και πούλμαν).
  • Αναχώρηση πούλμαν ώρα 16.30 από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας.
  • Προθεσμία κρατήσεων μέχρι 10/02.
  • Πληροφορίες – Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 6972351959, 6981722240.

Λίγα λόγια για το έργο:

Τρεις γκρινιάρηδες βετεράνοι στρατιωτικοί ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες.  Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο.  Καταστρώνουν φιλόδοξα και ανέφικτα σχέδια για την αποχώρησή τους, διασκεδάζοντας έτσι με την φαντασία τους την ανημποριά τους να κουνήσουν έστω και ένα μέτρο.  Αυτή η συγκινητική και ανθρώπινη κωμωδία μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες, καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν.

Στο έργο ένας από τους πρωταγωνιστές λέει: «Πρόβλημα χρόνου δεν υπάρχει… Έχουμε μπόλικο στη διάθεσή μας».  Ο χρόνος στην πραγματικότητα είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της πνευματώδους ιστορίας για τους τρεις φίλους.  Πρόκειται για μια ιστορία που μιλάει για τον σταματημένο χρόνο.  Τι να κάνει κανείς με τον χρόνο που έχει σταματήσει;  Όταν παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι ένα και το αυτό;

Οι «Ήρωες» είναι μία κωμωδία τόσο τρυφερή και ευαίσθητη που κερδίζει τον θεατή καθώς ξετυλίγεται η κρυμμένη του αλήθεια. Το γέλιο και το δάκρυ εναλλάσσεται με την απέραντη ηρεμία του χρόνου που έχει σταματήσει καθώς τρεις μεγάλοι ηθοποιοί ερμηνεύουν με αφάνταστη χάρη τις προσωπικότητες των τριών ηρώων που δεν μοιάζουν και πολύ με ήρωες τελικά.

Αρέσει σε %d bloggers: