Συγχαρητήρια Σόρος στον Αλέξη Τσίπρα

Με άρθρο του στους New York Times, ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος κ. Τζώρτζ Σόρος συγχαίρει τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σόρος υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του. Από αυτή την άποψη, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη του επενδυτή που έβγαλε αμύθητη περιουσία επιτιθέμενος σε εθνικές οικονομίες και σε νομίσματα – Του παγκόσμιου παράγοντα που χρηματοδοτεί την μετακίνηση των λαθρομεταναστών και την μόνιμη εγκατάστασή τους από τις κατεστραμμένες χώρες τους στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Η δημόσια στήριξη του κ. Σόρος προς τον κ. Τσίπρα είναι ένα σήμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Εκπέμπεται με την ίδια καθαρότητα όπως και όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα το 2010, πήγε και συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή και βγήκε με δηλώσεις στήριξης εκ μέρους του τότε προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ομπάμα. Όπως και στην επιβολή του Μνημονίου, έτσι και στην εκχώρηση της Μακεδονίας, ο κ. Σόρος είναι εδώ για να υποστηρίξει τους ανθρώπους του.

«Η με μεγάλο κόπο εξασφαλισμένη συμφωνία για την Μακεδονία μπορεί ακόμα να υποσκαφθεί», προειδοποιεί στο άρθρο του. Το μήνυμά του ακούγεται σε όσους αντιτίθενται στην «συμφωνία για την Μακεδονία» («agreement on Macedonia») – πολίτες και πολιτικούς. Όσοι αντιπαλαιύουν την ρύθμιση που υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα έχουν τον κύριο Σόρος και τους Έλληνες φίλους του απέναντι…

Στο άρθρο του, ο κ. Σόρος αποκαλεί τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία», ένα όνομα που ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί από την Ελλάδα ή την διεθνή κοινότητα γι αυτά.

Αναφέρεται σε «παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο» και όχι σε εισβολή και κατοχή.

Κι αυτός για «Βαλκανική Οικονομική Ένωση»

Σε συνέχεια της «Νέας Εποχής» και του «Ευρωπαϊκού Βαλκανικού Χώρου» με κορμό την «Βόρεια Μακεδονία», όπως ανέλυσε ο κ. Τσίπρας, έρχεται τώρα και ο υποστηρικτής του κ. Σόρος να μας προτείνει: «Μια θαρραλέα περιφερειακή πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας Βαλκανικής Οικονομικής Ένωσης με πρότυπο τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δεν χρειάζεται να κολλάμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα που κάποιοι μεγάλοι και ισχυροί υποστηρίζουν τους ηγέτες μας για το επόμενο βήμα: κάτι σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίπλα σ’ αυτήν. «Ακόμα και μια άτυπη ένωση θα δημιουργούσε χειροπιαστά οφέλη στους εκτιμώμενα 18 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής, καθώς και για την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα διευκόλυνε την ενσωμάτωση των κρατών μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η ένωση δεν είναι επιβολή. Είναι επιλογή». Γράφει παρακάτω ο κ. Σόρος. «Τώρα (οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων» πρέπει να συνεχίσουν και να δημιουργήσουν μια ενιαία αγορά».

Κάνει μεγάλη εντύπωση η διατύπωσή του σχετικά με την «επιλογή (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) να μην δεχθεί κάθε κράτος ξεχωριστά, αλλά να τα δεχθεί ως μονάδα που θα μπορούσε να είναι περισσότερο ευθυγραμισμένη με τους Ευρωπαϊκούς νόμους και τα πρότυπα σε σχέση με μερικά υφιστάμενα μέλη της. Αυτή η ένωση θα βοηθούσε να αποφευχθούν περιφερειακές εχθρότητες».

«Η επίλυση της διαφοράς της Μακεδονίας με την Ελλάδα παρουσιάζεται ως μια ιστορική ευκαιρία», μας λέει ο κ. Σόρος. «Μαζί η Ευρώπη (περιλαμβανομένης της Βρετανίας) και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανάγκη να καταστούν ενθουσιώδεις υποστηρικτές αυτής της οικονομικής ένωσης στα Βαλκάνια. Αυτή η ένωση δεν θα ήταν η ανασύσταση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Θα ήταν μια χαλαρή ένωση κρατών ενωμένων από το διεθνές εμπόριο και την μετακίνηση των ανθρώπων και αγαθών, σύμφωνα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αρχική της περίοδο».

«Είπα και ελάλησα»

Ο κύριος Σόρος καταλήγει σε όποιον ακούει: «Οι συνέπειες ενδεχόμενης απραξίας θα είναι βαριές»…

https://aristeia.online

Αρέσει σε %d bloggers: