Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧρυσή Τομή

Ομιλία του καθηγητή φυσικής διαστήματος Ξονοφώντα Μουσσά για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Χρυσή Τομή

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»  σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019,  ώρα 19:00,  στην αίθουσα του Συνδέσμου (Λ. Αθηνών – Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας) για την ομιλία του Ξενοφώντα Μουσσά, καθηγητή Φυσικής Διαστήματος, με θέμα: «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Το πρώτο μηχανικό σύμπαν».  Θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα σημαντικότερα  αρχαιολογικά αντικείμενα. Είναι ο αρχαιότερος υπολογιστής και συγχρόνως πολύπλοκο αστρονομικό όργανο. Αποτελεί ένα θαυμάσιο ελκυστή των παιδιών στη Φιλοσοφία, τις Επιστήμες, τα Μαθηματικά, την Αστρονομία και την Τεχνολογία και τον χρησιμοποιούμε ως τέτοιο  για να προσελκύουμε τους νέους, και μάλιστα σε μια εποχή που χρειάζονται πνευματική ανάταση.

Kατά την διάρκεια της βραδιάς θα εκτεθούν δύο αλληλεπιδραστικά μοντέλα του μηχανισμού, κατασκευασμένα από τον καθηγητή Μάνο Ρουμελιώτη και την καλλιτέχνιδα Αμαλία Πορλίγκη.

Είσοδος ελεύθερη

afisa6