Στην ΕΡΤ1 το Making of της σειράς «Η ζωή εν τάφω» με πλάνα και από το Λαύριο

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 στις 22:00, μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 το Making of της πολυαναμενόμενης δραματικής σειράς εποχής του Τάσου Ψαρρά «Η ζωή εν τάφω». 

Χαρακτηριστικές στιγμές από τα γυρίσματα της νέας σειράς ξεδιπλώνονται στη μικρή οθόνη και μας μεταφέρουν την ευαίσθητη ερωτική ιστορία του εθελοντή στρατιώτη Αντώνη Κωστούλα και της δασκάλας του Παρθεναγωγείου Μυτιλήνης, Μυρσίνης, με φόντο τις δραματικές εξελίξεις που οδηγούν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ΕΡΤ επανέρχεται στην ελληνική μυθοπλασία με μια μεγαλόπνοη παραγωγή που γράφει και σκηνοθετεί ο Τάσος Ψαρράς. Όπως λέει ο ίδιος «“Η ζωή εν τάφω” είναι μυθιστόρημα που υμνεί τη ζωή. Είναι ο θρίαμβος της αγάπης και του έρωτα ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, όπως είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος. Κατά συνέπεια είναι ένα θέμα με εξάρσεις λυρικές, ένα θέμα που αγαπάει τον άνθρωπο και στέκεται κοντά του».

Η τηλεοπτική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του ς είναι μια μεγάλη κινηματογραφική περιπέτεια, που εκτυλίσσεται μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Oι πιο χαρακτηριστικές στιγμές από τα γυρίσματα, θραύσματα αυτής της μεγάλης κινηματογραφικής περιπέτειας, αποτυπώνονται στο τ της σειράς.

Η κάμερα κατέγραψε αριστοτεχνικά την καθημερινότητα, τα πλάνα, την προετοιμασία των ηθοποιών, σε πολλές περιοχές, όπως Μυτιλήνη, Λαύριο, Ίλιον (βασιλικά Ανάκτορα), ενώ έγιναν και λήψεις με drone για πιο άρτιο αποτέλεσμα.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Βασίλης Μωυσίδης

Φωτογραφία: Δημήτρης Καρκαλέτσος

Μοντάζ: Νταβίντ Γαβριηλίδης

Ήχος: Γιάννης Παπαχρήστος, Αντώνης Κυπραίος

Μιξάζ: Βασίλης Βασιλάκης

Διεύθυνση παραγωγής: Μαριάννα Ροζάκη

http://www.ert.gr

Αρέσει σε %d bloggers: