Ανακοίνωση Δημοτικού Συνδυασμού «Ελεύθεροι Ανθρωπιστές Πατριώτες Λαυρεωτικής – ΕΑΠΑΛ»

Ο Ιδρυτής των ΕΑΠΑΛ και έκτοτε εκτελών χρέη Επικεφαλής, Στέφανος Καλογήρου, εξελέγη στις 23/1/2019 απευθείας από την βάση Επικεφαλής των ΕΑΠΑΛ. Ακολουθεί σχετική του δήλωση.

Συντοπίτισσες και Συντοπίτες της Λαυρεωτικής και Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες σε όλη την Ελλάδα,

Ευχαριστώ ολόψυχα όλες και όλους που με εκλέξατε Επικεφαλής του Δημοκρατικού Πατριωτικού Δημοτικού Συνδυασμού «Ελεύθεροι Ανθρωπιστές Πατριώτες Λαυρεωτικής – ΕΑΠΑΛ», η αυθόρμητη και ένθερμη υποστήριξή σας πραγματικά πολλαπλασιάζει τη δύναμη μου ώστε να ηγηθώ σθεναρά της προσπάθειάς μας.

Επίσης ευχαριστώ ολόψυχα όλες και όλους που δηλώσατε την πρόθεσή σας να εμπλακείτε ενεργά στην προσπάθεια μας ως υποψήφιες/υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ή/και προτείνατε συντοπίτισσες/συντοπίτες μας που εσείς κρίνετε κατάλληλες/κατάλληλους να αναλάβουν επάξια αυτήν την μεγάλη ευθύνη.

Σας διαβεβαιώ και δεσμεύομαι ενώπιον σας, ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να σας εκπροσωπήσω επάξια ως Επικεφαλής. Ήδη εργάζομαι εντατικά ώστε να αξιολογήσω και να επιλέξω προσωπικά κατά το δυνατόν τις/τους καλλίτερες/καλλίτερους υποψήφιες/υποψηφίους.

Σας καλώ να αποτινάξουμε από πάνω μας την απαξίωση και τη παραίτηση από τις Δημοτικές εκλογές που σκόπιμα καλλιεργείται και παρά τις αρκετές ήδη υποψηφιότητες, να συνεχίσετε να μου προτείνετε άμεσα (απολύτως εμπιστευτικά εάν το επιθυμείτε) υποψήφιες/υποψήφιες Δημ. Συμβούλους που υποχρεωτικά πρέπει να έχουν ήδη τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Λαυρεωτική (ή δηλώνουν ήδη στο Ε1 για τουλάχιστον 2 χρόνια μόνιμη κατοικία εδώ), ώστε να συγκεντρώσουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό υποψηφίων για να μπορέσουμε να κάνουμε την καλλίτερη επιλογή.

Δεσμεύομαι να μην προβώ σε καμιά σχετική ανακοίνωση ονομάτων, πριν καταλήξω στην οριστική λίστα υποψηφίων. Επίσης δεσμεύομαι όταν καταλήξω στην τελική λίστα υποψηφίων να ανακοινώσω διεξαγωγή ψηφοφορίας για έγκριση της από την πλειοψηφία των μελών των ΕΑΠΑΛ, αλλά και εκ νέου για Επικεφαλής και εν δυνάμει πια Υποψήφιο Δήμαρχο Λαυρεωτικής. Τέλος δεσμεύομαι να παραιτηθώ, εάν τελικά δεν καταφέρω να προσελκύσω και επιλέξω υποψήφιες και υποψηφίους που εγώ κρίνω, ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη Λαυρεωτική.

Έως και σήμερα στην Λαυρεωτική δυστυχώς δεν είχαμε την τύχη να εκλέξουμε πραγματικό τοπικό πολιτικό ηγέτη ως Δήμαρχο που να ασκεί ελεύθερη, ανθρωπιστική και πατριωτική ηγεσία τοπικής συνοχής, από ότι φαίνεται όμως, έχουμε την ευλογία ενός πραγματικού πνευματικού τέτοιου ηγέτη, του Μητροπολίτη Μεσόγαιας και Λαυρεωτικής, Νικολάου.

Θέλω να διευκρινίσω προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως, ότι δεν γνωρίζω προσωπικά τον Μητροπολίτη Νικόλαο, ούτε κατέχω, ούτε προσπαθώ άμεσα ή έμμεσα μέσω της δήλωσης μου να προσεταιριστώ την υποστήριξη του.

Απλά έτυχε αργά χθες το βράδυ να παρακολουθήσω στο ιντερνέτ ένα βίντεο με τη συνέντευξη του στην Μαρία Γιαχνάκη μετά το συλλαλητήριο της 20/1/2019 (μπορείτε να την βρείτε αναρτημένη στο προφίλ μου στο facebook).

Ο λόγος του με συνεπήρε, αλλά και με συντάραξε, ενώ σύναμμα με γέμισε ελπίδα και κουράγιο να συνεχίσω την προσπάθεια που έχω ξεκινήσει στην Λαυρεωτική. Δυστυχώς κανενός Έλληνα, σύγχρονου δημοσίου ανδρός, ο λόγος δεν με έχει κάνει να νιώσω έτσι από την εποχή του Μακαριστού Χριστόδουλου και θέλω ολόψυχα να χαιρετίσω και να ασπαστώ αυτές τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Νικολάου που με εκφράζουν απόλυτα.

Θα δανειστώ και θα αναπαράξω με μεγάλη τιμή εδώ τα 3 κύρια μηνύματα των δηλώσεων του Μητροπολίτη Νικολάου, απευθυνόμενος με την σειρά μου σε όλες και όλους μας.

1. Μας κατηγορούν όλες και όλους εμάς που εκφράζουμε δημοκρατικό πατριωτικό λόγο και μέσω των συλλαλητηρίων, ότι διχάζουμε τον Ελληνικό Λαό. Είναι η αλήθεια που φυσικά και αναπόφευκτα διχάζει, ενώ η ιστορία γράφεται με τα ΟΧΙ…

2. Ο Ελληνικός λαός με τις κινητοποιήσεις και ειδικά το τελευταίο συλλαλητήριο δεν διαμαρτύρεται μόνο για την Συμφωνία των Πρεσπών που ούτως ή άλλως αποτελεί μείζων ζήτημα ταυτότητας και ιστορίας για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, αλλά διαμαρτύρεται γενικά ενάντια στο πολιτικό σύστημα για την συνολική δραματική κατάσταση που βιώνει, βροντοφωνάζοντας και κραυγάζοντας φτάνει πια, όχι άλλο ψέμα, όχι άλλη προδοσία, όχι άλλη υποτέλεια, ζητώντας να του πουν την αλήθεια και κυρίως να μην τον προδίδουν, δρώντας ενάντια στη βούληση του.

3. Ο Ελληνικός λαός, όπως και πλέον όλοι οι λαοί παγκοσμίως, διαμαρτύρεται και για την έλλειψη πραγματικών ηγετών, μπροστάρηδων σε όλους τομείς και επίπεδα, που θα δρουν με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον, με την ικανότητα να διαβλέπουν τις προκλήσεις και την αλήθεια μέσα στο χρόνο και την κοινωνία και να την φανερώνουν, από τους όποιους θα εμπνέεται και θα μπορεί να τους εμπιστεύεται.

Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση, διαλόγου, διαβούλευσης και συστράτευσης σε όλες και όλους στη Λαυρεωτική, αλλά και Πανελλαδικά, με γνώμονα τις Βασικές Αξίες των ΕΑΠΑΛ, Ελευθερία – Ανθρωπισμός – Πατριωτισμός – Τοπική Κοινωνική Συνοχή και όχημα τις συνεργητικές και αλληλοσυμπληρούμενες Πολιτικές Αρχές των ΕΑΠΑΛ, Δημοψηφισματική Διακυβέρνηση & Αυτάρκεια.

Οι ΕΑΠΑΛ επιχειρούμε να βάλουμε τέλος στο φαινόμενο, όπου η Δημοτική Αρχή που εμείς εκλέγουμε, αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς και αντίθετα στα δικά μας «θέλω»!

Οι ΕΑΠΑΛ προτείνουμε μια Δημοτική Αρχή που θα ασκεί επιτέλους ελεύθερη, ανθρωπιστική και πατριωτική ηγεσία τοπικής συνοχής, όχι εντεταλμένη, εθελόδουλη και υποτακτική πληρωμένη υπηρεσία στις κατοχικές κυβερνήσεις ή στο καθεστώς γενικότερα, με πολιτικό λόγο και πολιτικές αρχές, όραμα και συγκροτημένο αμεσοδημοκρατικό σχέδιο αυτάρκειας που θα εμπνέει την πλειοψηφία των Δημοτισσών και Δημοτών να συσπειρωνόμαστε και να εμπλεκόμαστε ενεργά στις προσπάθειες για την επίτευξή του!

Η πραγματική μας δύναμη βρίσκεται εκεί που η κοινωνική συνοχή μας είναι μέγιστη, δηλαδή σε επίπεδο τοπικό (Δήμων και Κοινοτήτων), εδώ που ζούμε δίπλα δίπλα, εδώ που ξέρουμε, πονάμε και μπορούμε να υποστηρίξουμε ουσιαστικά ο ένας τον άλλο! Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ο αγώνας για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας πρέπει να ξεκινήσει πρώτα τοπικά μεν, από τους Δήμους και τις Κοινότητες, αλλά συλλογικά και συντονισμένα δε σε όλη την Ελλάδα.

Απευθύνω σε όλες και όλους αγωνιστικούς, πατριωτικούς χαιρετισμούς.

Σούνιο, 24/1/2019

Ο Επικεφαλής των ΕΑΠΑΛ
Στέφανος Καλογήρου

Αρέσει σε %d bloggers: