Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Κ.Α.Π.ΗΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

‘Έκδοση Ημερολογίου – Λευκώματος «Ο Ορυκτός Πλούτος της Λαυρεωτικής Γης» 2019 & 2020 του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου

Η έκδοση του Ημερολογίου – Λευκώματος «Ο Ορυκτός Πλούτος της Λαυρεωτικής Γης» 2019 & 2020 του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Κείμενα: Μιχάλης Γ. Φίτρος
Φωτογραφίες ορυκτών:
Γιώργος Καφαντάρης Turin Turambar
Χρήστος Σπυρομήτρος Christos Spiromitros

Το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) Λαυρίου, θέλοντας να γιορτάσει τα 38 έτη παρουσίας του στην πόλη, αποφάσισε να εκδώσει το παρόν διετές Ημερολόγιο – Λεύκωμα με σκοπό να αναδείξει και να προωθήσει τον μεγαλύτερο πλούτο της Λαυρεωτικής γης: τα ορυκτά. Χάρη στην ύπαρξη αυτού του τεράστιου ορυκτού πλούτου ιδρύθηκε η πόλη του Λαυρίου, η οποία μέχρι και σήμερα αποτελεί αντικείμενο γεωλογικών μελετών και πόλο έλξης ερευνητών από όλο τον κόσμο.

Η Λαυρεωτική γη είναι συνυφασμένη με τα ορυκτά και τους ανθρώπους της, από τους μεταλλωρύχους ως και τους καμινευτές, οι οποίοι στήριξαν στις πλάτες τους την ύπαρξη της πόλης του Λαυρίου.
Στο παρόν Ημερολόγιο – Λεύκωμα δίνεται μέσω εικόνων η μαγεία που κρύβουν τα σπλάχνα της Λαυρεωτικής γης, αν και είναι αδύνατον να καλυφθεί μέσα σε αυτές τις σελίδες όλη η ποικιλομορφία και η μοναδική ομορφιά των ορυκτών της.
Ελπίζουμε να ταξιδέψει νοητά ο αναγνώστης μέσα στα βάθη των στοών και να θαυμάσει όλον αυτόν τον πλούτο.
Ευχαριστούμε θερμά τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων για την ευγενική χορηγία.

Αθηνά Αποστόλου
Προϊσταμένη Δομών Τρίτης Ηλικίας
Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ
ΔΉΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΉΣ
Ματίνα Ο. Βιδάλη
Εθελόντρια – Αρωγός

Μια σκέψη για το “‘Έκδοση Ημερολογίου – Λευκώματος «Ο Ορυκτός Πλούτος της Λαυρεωτικής Γης» 2019 & 2020 του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου

  • Αξιεπαινη πρωτοβουλια .Ευγε στην διοικηση του ΚΑΠΗ και στους συντελεστες της εκδοσης .

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.