ΔΕΥΑΤΗΛ: Ενημέρωση για το έργο ‘Αποχέτευση Παραλιακής Ζώνης’

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Το έργο: ‘Αποχέτευση Παραλιακής Ζώνης’ αποτελείται από αγωγούς βαρύτητας, οι οποίοι μεταφέρουν με φυσική ροή τα λύματα του εξυπηρετούμενου πληθυσμού στα δύο αντλιοστάσια, τα οποία είναι υπό κατασκευή.

Ακολούθως χρειάζονται αγωγοί οι οποία θα μεταφέρουν υπό πίεση τα λύματα στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της πόλης.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε κάποιους δρόμους πρέπει να γίνουν δύο διαφορετικές εκσκαφές.
Είναι φυσικό οι πολίτες να μη γνωρίζουν τεχνικές λεπτομέρειες και να παραξενεύονται από το γεγονός του ότι σκάβεται ο ίδιος δρόμος δύο φορές, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η μελέτη η οποία εκτελείται, έχει εγκριθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς και η εκτέλεσή της παρακολουθείται και από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της οποίας χρηματοδοτείται το εν λόγω έργο.

Σχετικά με την καθυστέρηση των αποκαταστάσεων, που είναι και η μεγαλύτερη όχληση για τους πολίτες, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι λόγω καιρικών συνθηκών δεν ήταν τεχνικά ορθό να προχωρήσει ο εργολάβος σε αποκατάσταση του οδοστρώματος.
Η αποκατάσταση των δρόμων θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί άμεσα για το σύνολο του έργου.
Επίσης θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η επιλογή μας να εκτελεστεί αυτό το έργο χειμώνα -παρά τις όποιες κατασκευαστικές δυσκολίες- ήταν απόλυτη συνειδητή, προκειμένου τους θερινούς μήνες το λιμάνι της πόλης μας να είναι απόλυτα λειτουργικό.

Είναι γεγονός ότι κάθε δημόσιο έργο προκαλεί όχληση. Είναι όμως πραγματικότητα ότι η όποια όχληση ξεχνιέται και αυτό που μένει είναι η ωφέλεια από έργα που αναβαθμίζουν το περιβάλλον και το βιοτικό μας επίπεδο!

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε.

Αρέσει σε %d bloggers: