Κέντρο Υγείας Λαυρίου: Μέτρηση Σακχάρου χωρίς τρύπημα

Καθημερινά διαβητικοί αναγκάζονται να τρυπούν τα δάκτυλά τους προκειμένου να παρακολουθήσουν το σάκχαρο τους. Εδώ και αρκετό καιρό αυτή τη διαδικασία είναι παρελθόν. 

Με την με τεχνολογία Flash δεν τρυπούμε το δάκτυλά μας. Μόνο σαρώνουμε το μηχανάκι σακχάρου πάνω από ένα  μικρό αισθητήρα σχήματος και μεγέθους 2 ευρώ  που τοποθετείται ανώδυνα στο σημείο του μπράτσου.

Έτσι πλέον μετράει αυτόματα και αποθηκεύει συνεχώς τις ενδείξεις της γλυκόζης μέρα-νύχτα. Με μια ανώδυνη σάρωση 1 δευτερολέπτου έχουμε ενδείξεις γλυκόζης που γίνεται ακόμη και πάνω από τα ρούχα

Μπορείτε να κολυμπήστε, κάντε ντους ή γυμναστική αφοί ο αισθητήρας έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ανθεκτικός στο νερό και να μπορεί να φορεθεί όταν κάνετε μπάνιο ή ντους, όταν κολυμπάτε και κάνετε γυμναστική

Με κάθε σάρωση, λαμβάνετε την τρέχουσα ένδειξη γλυκόζης, τα δεδομένα γλυκόζης των τελευταίων 8 ωρών και ένα βέλος τάσης που δείχνει την κατεύθυνση μεταβολής της γλυκόζης.


Στο πρώτο μέρος αναφερθήκαμε στην νέα συσκευή μέτρησης σακχάρου που εδώ και καιρό μπήκε στο εμπόριο. Σήμερα θα αναφερθούμε στους όρους και τις διαδικασίες προμήθειας τους από το φαρμακείο.

  • Το ταμείο αποζημιώνει μόνο στους διαβητικούς που έχουν διαβήτη και κάνουν ινσουλίνη από νεαρή ηλικία (διαβήτης τύπου 1). Στους ασθενείς αυτούς χορηγεί δωρεάν την συσκευή ( ειδικό μηχανάκι) και τον αισθητήρα που τοποθετείται στο μπράτσο.
  • Στους ανωτέρω ασθενείς γράφεται δίμηνη συνταγή με 2 αισθητήρες ανά μήνα ( κάθε αισθητήρας διαρκεί 14 μέρες και αλλάζεται ανώδυνα)
  • Η συνταγή εκτελείται κάθε 56 μέρες ( 28 + 28 μέρες) Στην ίδια συνταγή δεν αναγράφεται τίποτε άλλο.
  • Η πρώτη συνταγή θα εκτελείται στην εταιρεία που παράγει τους αισθητήρες ( θα αναλαμβάνει και την εκπαίδευση κάθε ασθενούς) και μετά θα εκτελείται στο κάθε φαρμακείο.
  • Την συσκευή αυτή μπορούν να την προμηθευτούν και υπόλοιπες κατηγορίες διαβητικών , εκτός ταμείου, με κόστος εφ΄ άπαξ κόστος 60ευρώ για την προμήθεια ειδικής συσκευής μέτρησης και 60 ευρώ για 1 αισθητήρα που διαρκεί 14 μέρες

 Η τεχνολογία καλπάζει!! Θεωρώ ότι σε λίγο καιρό όλο οι διαβητικοί θα περάσουν σε αυτή την ανώδυνη διαδικασία μέτρησης  και  μόλις γίνει προσιτό το κόστος θα γίνει εφικτή και η κάλυψη από το ταμείο.

Αρέσει σε %d bloggers: