Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Λαυρίου: Μια πρώτη νίκη για τους Δασεργάτες

ergatiko-kentro-lavriou-anatolikhs-attikhs

Μετά από σειρά παρεμβάσεων και παραστάσεων στους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Αποκεντρωμένες κλπ) έγινε το πρώτο βήμα για την διόρθωση του κωδικού ενσήμων που αποκαθιστά την πραγματική εργασία

των συναδέλφων με την ασφάλιση και τα όποια δικαιώματα απορρέουν από αυτή. Το Υπουργείο Εργασίας έστειλε εγκύκλιο στις αποκεντρωμένες διοικήσεις για αποκατάσταση του κωδικού.

Αυτή η πρώτη νίκη των δασεργατών, είναι αποτέλεσμα της δικής τους πάλης και του συντονισμού των Εργατικών Κέντρων, Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής,  Αγρινίου, Πάτρας και Λάρισας που από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα μπήκαν μπροστά στην οργάνωση των συναδέλφων και πάλεψαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις το δίκαιο αίτημά τους.

Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με οργάνωση και πάλη. Η προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού πλούτου της χώρας, της ζωής του λαού από καταστροφές όπως αυτές που ζήσαμε το καλοκαίρι στο Μάτι, δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η πρόληψη, που τα δασαρχεία της χώρας μπορούν να προσφέρουν, είναι σπουδαία και αυτό το προσωπικό που έχει προσληφθεί καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος της λειτουργίας των δασαρχείων. Είναι ανάγκη να συνεχίσουν οι δασεργάτες να παρέχουν εργασία και μετά το πέρας του προγράμματος καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκής ανάγκες της πρόληψης μετατρέποντας αυτές τις άθλιες συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας σε μόνιμες με αξιοπρεπή μισθό.

Με βάση τα παραπάνω, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, μαζί με δασεργάτες και το σωματείο των εργαζομένων της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής συμμετείχε στον συντονισμό 120 σωματείων και ομοσπονδιών που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη για μόνιμη και σταθερή δουλειά και την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος το οποίο απαγορεύει την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Σε αυτή την σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Φλεβάρη στις 6μμ στην Κλαυθμώνος.

Καλούμε τους δασεργάτες όλης της Αττικής να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.  Να καταργηθεί το άρθρο 103 του συντάγματος που απαγορεύει σε συμβασιούχους να γίνουν μόνιμοι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 120 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ 6μμ ΣΤΗΝ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: