Κέντρο Υγείας Λαυρίου: Βελτίωση του συστήματος ραντεβού σε Γιατρό

Από 1η Μαρτίου  κάτι αλλάζει με το σύστημα των ραντεβού για κάποιο γιατρό ή κάποιο εργαστήριο  του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.
Προστίθεται εκτός των τηλεφωνικών ραντεβού που ίσχυαν μέχρι σήμερα στο 22923 20300 και η δυνατότητα να κλείσει κάποιος ραντεβού ηλεκτρονικά

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού;

Με κωδικούς taxis μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (http://www.idika.gr)  ή  στο http://rdv.ehealthnet.gr

Εισαγωγή ΑΜΚΑ

 «Εφαρμογή Ηλ. Ραντεβού»

Νέο Ραντεβού

2  Επίσης θα υπάρχει η ενναλλακτική λύση στον τετραψήφιο νούμερο 1535 με τον αριθμό ΑΜΚΑ που όμως θα εχει το τηλεφωνικό κόστος

Αν και η πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι η «απαγκίστρωση» από τις εταιρείες που λειτουργούν τους πενταψήφιους αριθμούς, υπό τις σημερινές συνθήκες αυτό δεν είναι εφικτό.

Ετσι, η αμέσως επόμενη επιλογή είναι μία νέα σύμβαση με τις εταιρείες για χαμηλότερες χρεώσεις στους πολίτες.

Σήμερα, οι χρεώσεις των τεσσάρων εταιρειών για ραντεβού με γιατρό ΠΕΔΥ είναι ένα ευρώ ανά κλήση, από σταθερό και περισσότερο από ένα ευρώ ανά λεπτό από κινητό. Τιμές του 2011, δηλαδή στις αρχές μνημονιακής λιτότητας. «Θεωρώ ότι οι τηλεφωνικές υπηρεσίες δεν μπορούν να λείπουν από αυτήν τη διαδικασία», σημειώνει ο κ. Βαρδαρός. «Εάν δεν μπορέσουμε να έχουμε εναλλακτικό τρόπο κλεισίματος τηλεφωνικών ραντεβού από το δημόσιο σύστημα, θα πάμε σε μία νέα σύμβαση με τις εταιρείες που θα έχει πολύ χαμηλότερη τιμή για τον πολίτη», προσθέτει, τοποθετώντας χρονικά στον ερχόμενο Σεπτέμβριο τις διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση.

Επισημαίνουμε ότι πλέον ο αριθμός ΑΜΚΑ είναι απαραίτητος για το κλείσιμο του ραντεβού και χωρίς αυτόν δεν υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθείτε.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τα ραντεβού των τακτικών ιατρείων θα διατίθενται από  την 1η κάθε μήνα και όχι από τις 20 του προηγούμενου μηνός.

Υπάρχουν επισυναπτόμενα 2 αρχεία

1)    Συχνές ερωτήσεις

2)    Αναλυτικές οδηγίες για να κλείσει κάποιοςηλεκτρονικό ραντεβού

Αρέσει σε %d bloggers: