Τελέσθηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο του Γέροντα Νεκταρίου Βιτάλη στη Καμάριζα Λαυρίου (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 07:00 π.μ. στο Ιερό  Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου στη Καμάριζα Λαυρίου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Νεκταρίου Βιτάλη.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης  ήταν Ορθόδοξος μοναχός και πνευματικός ηγέτης. Είχε άλλα 16 αδέλφια. Το κατά κόσμο όνομά του ήταν Βασίλειος. Υπήρξε χαρισματικός από μικρό παιδί. Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Γ. Βιτάλη Νομικό, συγγραφέα και αρθρογράφο, έδειχνε να αγιάζει κιόλας από αυτή την ηλικία. Είχε ορθόδοξη πίστη και τον ενδιέφεραν θέματα της χριστιανικής παιδείας, την οποία και είχε. Μάλιστα, σαν παιχνίδι, του άρεσε να ντύνεται με άμφια Ιερέα και να κάνει «Λειτουργίες» και «Μυστήρια» με τη φαντασία του.

Ήταν πολύ ταπεινός, από νεαρή ηλικία και τις ελεύθερες ώρες του διάβαζε θρησκευτικά βιβλία. Έκρυβε τα Σημεία που του έστελνε ο Θεό, γι’ αυτό δεν έγιναν γνωστά τότε και πολλοί άνθρωποι δεν καταλάβαιναν την κλήση, αλλά και τα χαρίσματά του. Υπήρξε για πολλά χρόνια παπαδάκι στην ενορία του, όπου Εφημέριος και πρώτος πνευματικός του ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Μακάριος Κυκκώτης, ο μετέπειτα αείμνηστος Εθνάρχης και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Παρά την αδιαφορία και κυρίως άγνοια των πολλών, εκείνος είχε ανθίσει πνευματικά και ακολουθούσε δια Χριστόν πνευματικό βίο. Χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του ήταν ότι πάντα θεωρούσε τον εαυτό του όχι απλά κατώτερο από τους άλλους, αλλά ένα «μηδενικό».

Είχε πάρα πολλά πνευματικά τέκνα και υπήρξε Εφημέριος στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Λαυρίου, του οποίου ήταν και κτήτωρ. Παράλληλα ήταν Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Αθανασίου Κουβαρά (από το 1992). Υπήρξε πατριώτης και υποστηρικτής της απειλούμενης Μακεδονίας και μάλιστα για εκείνην έλεγε: «Την Ελλάδα μας πρέπει να φυλάξουμε και να υπερασπιστούμε. Ο Ιησούς Χριστός ευλογεί την πατρίδα μας με το ένα χέρι και την πατρίδα μας και με τα δυο».

https://www.larisanew.gr

Αρέσει σε %d bloggers: