Πρόταση για απάντηση από τους υποψήφιους-ες για τη Δημαρχία

Γνωρίζετε ότι συμπολίτες μας Ρομά επιχειρούν να δημιουργήσουν « μαχαλά» σε κάποιες περιοχές αλλά κυρίως στην περιοχή Κατζιλιέρι, ( μόλις περάσεις τη γέφυρα από Κερατέα προς Άγιο Σεραφείμ και Παναγία Γκαρικά) αγοράζοντας αγροτεμάχια  1 στρέμματος, που δεν χτίζονται , ούτε παίρνουν φως/νερό,  εκτός κι αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες , όπως οι Ρομά.

 1. Επειδή κάτι τέτοιο – με το σκουπιδαριό, την κατάληψη και των διπλανών αγρών και την γκετοποίηση του ελαιώνα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την πόλη – νομίζουμε πως δεν αρέσει σε κανέναν, εκτός από τους μεσίτες και τους μηχανικούς που τους βοηθούν επί χρήμασι και από τους συμπολίτες μας που πουλούν αδιακρίτως
 2. Επειδή μετά τον μεγαλειώδη αγώνα μας κατά του ΧΥΤΑ, είναι προσβλητικό να ισοπεδωθεί και να γίνει σκουπιδότοπος ο ελαιώνας δίπλα στην πόλη της Κερατέας ( η πρώτη κίνηση των Ρομά είναι να κόψουν τα ελαιόδενδρα και να ισοπεδώσουν το χώρο, με επέκταση και στα διπλανά αγροτεμάχια)
 3. Επειδή οι κάτοικοι των νόμιμων κατοικιών δίπλα τους υποφέρουμε, γνωρίζοντας ότι οι πολυπληθείς Ρομά
  α) ξέρουν πότε ερχόμαστε και πότε λείπουμε,
  β) είναι στο απυρόβλητο της Αστυνομίας ( θεωρεί τα 3 σπίτια γκέτο!!!)
  γ) χτίζουν με τσιμεντόλιθους τα τροχόσπιτα που τοποθετούν αρχικά
  δ) προσκαλούν και άλλους μεγαλώνοντας τα σπίτια τους, για να γίνουν πολλοί

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ  ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ  ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

Τα αγροτεμάχια που θέλουν να αγοράσουν οι συμπαθείς κατά τα άλλα Ρομά συμπολίτες μας , που όμως έχουν άλλη νοοτροπία για τους κανόνες καλής γειτονίας ,να τα αγοράσει ο Δήμος.
Ο Δήμος μπορεί να αγοράσει τα 5 ή ίσως 10  αγροτεμάχια που υπάρχουν εκεί γύρω και τιμώνται 6000 έως 7000Ε.  Οι 60000ή 70000Ε δεν είναι μεγάλο ποσό για έναν Δήμο σαν το δικό μας.
Αυτά τα αγροτεμάχια  , αφού περιφραχθούν,  μπορούν να δοθούν για καλλιέργεια  της ελιάς με καλές αγροτικές πρακτικές  και με βοήθεια ειδικευμένων γεωπόνων σε άνεργους νέους και νέες του Δήμου μας.  Έτσι δεν θα μένουν χέρσα και θα δίνουν ένα εισόδημα στους νεαρούς βιοκαλλιεργητές. Μέσα μπορούν να καλλιεργηθούν σε παρτέρια, στα διάκενα των ελαιοδένδρων, λαχανικά και αρωματικά φυτά.
Ο ελαιώνας της Κερατέας , που φυτεύθηκε  από τις προηγούμενες γενιές με κόπο, δεν αξίζει την περιφρόνηση και την εγκατάλειψη της σημερινής κοινωνίας.
Είναι παράνομο να αλλάζει χρήση η γη, με  το έτσι θέλω.
Είναι παρανοικό να αφήσουμε να γίνει χωματερή, μια ανάσα από αυτή την πόλη.

11/2/2019

Μάχη Δημοπούλου, Πάνος Πουλίδης, Τούλα Σπανού,  Αλέκα Πλάκα 

Αρέσει σε %d bloggers: