Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Λαυρίου: Πρόσκληση σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ

Μπορεί η κυβέρνηση να κομπάζει για την μετά μνημονιακή εποχή όμως λαϊκά σπίτια συνεχίζουν να μένουν στο σκοτάδι καθώς συνεχίζονται οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε σπίτια λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Αυτή είναι, όπως φαίνεται, η κανονικότητα που περιμένει τον λαό και τους εργαζόμενους, από την μια αυξήσεις ψίχουλα και αυτά μόνο στον κατώτατο μισθό και από την άλλη να αφήνουν λαϊκά σπίτια στο σκοτάδι.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει στον λαό της περιοχής το νέο κύμα διακοπών ηλεκτροδότησης σε σπίτια λαϊκών οικογενειών εκ νέου  το τελευταίο διάστημα, που έφτασαν στο σημείο μάλιστα να απειλούν να  διακόψουν παροχές  πυρόπληκτων  της Ανατολικής Αττικής. Η επίθεση αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης Σύριζα που έχει δώσει αέρα στα πανιά της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε την ΔΕΗ να μην ζητάει προκαταβολή και να προχωράει σε διακανονισμούς χωρίς όρους σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους έτσι κι αλλιώς υπέρογκους λογαριασμούς και φυσικά να μην προχωράει σε καμία διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

Το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα, για να το έχουν μόνο όσοι έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν και να θησαυρίζουν κάποιοι από αυτό, αλλά είναι δικαίωμα και ανάγκη του λαού που πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση ειδικά τον 21ο αιώνα που η τεχνολογία έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα. Το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της δύναμής του θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Κορωπίου στις 10 το πρωί με άμεσο αίτημα την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους το έχουν διακόψει καθώς και να γίνονται διακανονισμοί χωρίς προκαταβολή στο ποσό του εκάστοτε λογαριασμού.

Επίσης καλούμε όσους αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα αλλά και όσους θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10πμ


 

Αρέσει σε %d bloggers: