Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Μητροπολίτης ΝικόλαοςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Ουκρανός πρέσβης στον επίσκοπο Νικόλαο… με την αυτοκεφαλία στο επίκεντρο

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσόγαιας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, επεσκέφθη εθιμοτυπικά ο Νέος Πρέσβης της Ουκρανίας, στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Sergli Shutenko, συνοδευόμενος

από την Εν Ελλάδι Πρόξενο κυρία Άννα Τισένκο,την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας επί Θρησκευτικών και πολιτιστικών θεμάτων κυρία Λαρίσα Ντιρ και τον σύμβουλο επί Θρησκευτικών θεμάτων κ. Γεώργιο Παπαχρήστου, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη των, στον Σεβασμιώτατο και ζήτησαν τις ευλογίες του, για το Νέο Έτος και το ξεκίνημα της θητείας του Νέου Πρέσβη.

Κατά την συνάντηση αυτή, ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο για εκκλησιαστικά και πολιτιστικά θέματα, καθώς και για το θέμα της πρόσφατης Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία. Επίσης τον παρεκάλεσαν να συνεχίσει τις σχέσεις τις οποίες έχει με την Ουκρανία, εδώ και πολλά χρόνια και να εύχεται στις προσευχές του, για την Ειρήνη και την Φιλία των δυο χωρών. Ο Σεβασμιώτατος απάντησε, ευχαριστώντας, για την επίσκεψη των και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του κ. Πρέσβη και των συνεργατών του, ενώ εξέφρασε την αγάπη του προς τον Ουκρανικό λαό.

https://www.defence-point.gr