Ανακοίνωση Ολυμπιακού Λαυρίου για την κατάσταση στο γήπεδο Γ. ΡΑΦΙΑΣ

Επειδή τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο έχουν δημοσιευτεί πολλά σχετικά με την κατάσταση στο γήπεδο Γ. ΡΑΦΙΑΣ , θέλουμε ως Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ να τοποθετηθούμε

επίσημα συγκεκριμένα και με το μόνο έγκυρο τρόπο που πρέπει να τοποθετούνται οι σύλλογοι και που είναι η ανακοίνωση του Δ.Σ.

        Πρέπει κατ αρχήν να γνωρίζουμε όλοι ότι τα γήπεδα είναι δημοτικά με την έννοια της ιδιοκτησίας, δίνονται όμως για χρήση σε κάποιο σύλλογο. Έτσι όταν φτιάχτηκε με αγωνιστικές διαστάσεις το γήπεδο της Νεάπολης δόθηκε για χρήση στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ , που μέχρι τότε έδινε τους επίσημους αγώνες πότε στο γήπεδο της ΑΠΕΛ  και πότε στο γήπεδο του  ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΥ,  που κι αυτά ως δημοτικά γήπεδα είχαν παραχωρηθεί για την χρήση των αντιστοίχων συλλόγων.

Μάλιστα ο λόγος που ονομάστηκε το γήπεδο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΦΙΑΣ  ήταν ακριβώς για να τιμηθεί εν ζωή ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΦΙΑΣ ηγετική μορφή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ. (Για το αληθές μπορεί κάποιος να ανατρέξει στα πρακτικά του Δήμου την συγκεκριμένη περίοδο1997-1998 και να το επιβεβαιώσει).

Για το λόγο αυτό πρώτο επίσημο παιχνίδι στο γήπεδο ήταν το παιχνίδι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ την αγωνιστική περίοδο 1998-99 για την Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ.

Τα τελευταία χρόνια φιλοξενούνται στο γήπεδο, όχι μόνο για τους επίσημους αγώνες, αλλά και για τις προπονήσεις όλες οι ομάδες ακόμα και όλες οι υποδομές λόγω του ότι είναι υπό επισκευή το γήπεδο Π. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ , ενώ πλέον στο γήπεδο του ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΥ δεν μπορούν να διεξαχθούν επίσημα παιχνίδια και δεν έχει πλαστικό τάπητα. Αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα κάτι που είχαμε ως ΔΣ προβλέψει και επισημάνει από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα το πρώτο έγγραφο που αποστείλαμε στο ΔΗΜΟ στην αρχή της περσινής αγωνιστικής περιόδου (Σεπτέμβρης 2017) αναφερόταν ακριβώς σε αυτό το θέμα και   προτείναμε συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης.

Δυστυχώς οι υπεύθυνοι είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτά τα θέματα με αποτέλεσμα  τα προβλήματα να γιγαντώνονται αντί να λύνονται. Εκτός λοιπόν από τον τάπητα που σχεδόν έχει καταστραφεί έχουν δημιουργηθεί και νέα προβλήματα  με τα αποδυτήρια. Αποδυτήρια που πλέον έχουν παλιώσει αφού είναι από το 1998 και βγάζουν συνεχώς προβλήματα.

Η ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδο Π.ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ  ίσως αποδειχτεί χωρίς αντίκρισμα  αφού η απόδοσή του στους συλλόγους θα συνοδεύεται με την ταυτόχρονη πλήρη καταστροφή του τάπητα στο γήπεδο της Νεάπολης, οπότε θα πρέπει να φιλοξενηθούν για προπόνηση και αγώνες οι ομάδες στο γήπεδο Π.ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ  ώστε να γίνουν οι εργασίες στο Γ. ΡΑΦΙΑΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας κάτι τέτοιο είναι μια αδιέξοδη λογική και θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο που να λύνει το πρόβλημα και να μη το διαιωνίζει.

Λύσεις υπάρχουν αρκεί να αναζητηθούν από τους υπεύθυνους. Από τη μεριά μας ως σύλλογος δείχνοντας καλή πρόθεση και διάθεση έχουμε παραχωρήσει χώρους αποδυτηρίων να χρησιμοποιούνται από τους φιλοξενούμενους συλλόγους και πολλές φορές για να γίνει αυτό οι αθλητές μας χρησιμοποιούν ως αποδυτήρια το χώρο των γραφείων του συλλόγου.

Ως βραχυπρόθεσμη λύση θα μπορούσε να είναι η εγκατάσταση αποδυτηρίων  για τις   ανάγκες των ακαδημιών των ομάδων ώστε να εξασφαλιστεί η υγιεινή στις ευαίσθητες αυτές  ηλικιακές κατηγορίες που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως το μέλλον μας και κατά συνέπεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

 Οριστική λύση της αποσυμφόρησης των γηπέδων θα μπορούσε να είναι η κατασκευή γηπέδου αγωνιστικών προδιαγραφών  και στο παλιό γήπεδο του ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΥ,  κάτι που δεν είναι πολυτέλεια, ενώ και αν συνυπολογιστούν τα έξοδα από  τις ζημιές της υπερβολικής χρήσης ίσως η ύπαρξη τριών γηπέδων να είναι οικονομικότερη λύση.

Με αυτές τις σκέψεις καλούμε το ΔΗΜΟ  και τους συλλόγους να δραστηριοποιηθούμε ώστε να υπάρξουν πιο μόνιμες και ολοκληρωμένες λύσεις που θα βοηθήσουν όχι μόνο διοικητικά αλλά και αγωνιστικά τις ομάδες μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠ. ΠΑΜΦΙΛΗΣ                                     ΑΝ. ΜΕΝΤΗΣ

Αρέσει σε %d bloggers: