Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση πολιτών για την Πολεοδομική Μελέτη “Πανόραμα-Αγία Μαρίνα-Τουρκολίμανο”

Συστήνουμε στην κ. Μακρή να μη χρησιμοποιεί σκόπιμα τον αντιπολιτευτικό της προεκλογικό λόγο, προκειμένου να παραπληροφορήσει τους πολίτες για μείζονα πολεοδομικά θέματα. Αν πάλι αυτό συμβαίνει από άγνοια, ας διαβάσει προσεκτικά το παρακάτω κείμενο.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι από το 2014 για την πολεοδομική ενότητα Πανόραμα- Αγία Μαρίνα – Τουρκολίμανο της Δ.Ε Κερατέας :

  • Ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες αναρτήσεις και η εκδίκαση των ενστάσεων των πολιτών, ξεκαθαρίστηκε ο δασικός ή μη χαρακτήρας της περιοχής με τελεσίδικες πράξεις του δασαρχείου.
  • Εγκρίθηκαν οι οριοθετήσεις των ρεμάτων από την Περιφέρεια Αττικής και εγκρίθηκαν οι γεωλογικές μελέτες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
  • Στη συνέχεια με παρέμβαση στην Περιφέρεια Αττικής υλοποιήσαμε προγραμματική σύμβαση ύψους 879.875€ η οποία εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Για πρώτη φορά προβλέφθηκε χρηματοδότηση πολεοδομικής μελέτης, πράξης εφαρμογής και άνοιξε o δρόμος για την χρηματοδότηση των υπολοίπων μελετών συνολικού κόστους 5.560.427€, ποσό δεν μπορούσε να καλυφθεί ούτε από τον Δήμο, ούτε από τους πολίτες.

Ενημερώνουμε την κ. Μακρή:

Κρίθηκε σκόπιμο και αναγκαίο από τον υπεύθυνο πολεοδόμο κ. Φίλιππο Δημητριάδη με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας να ζητηθεί από τους κατοίκους που επιθυμούν να εισφέρουν επιπλέον γη σε αντικατάσταση της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα όπου υπάρχει η δυνατότητα για την επίσπευση της όλης διαδικασίας.

Σας ενημερώνουμε, κ. Μακρή – καλό είναι να τα γνωρίζετε αυτά – ότι η δυνατότητα μετατροπής της εισφοράς σε χρήμα σε  τμήμα ιδιοκτησίας σε υπό πολεοδόμηση περιοχή, αποτελεί ερώτημα της Δήλωσης Ιδιοκτησίας η οποία γίνεται κατά την έναρξη της μελέτης και οποτεδήποτε υπάρξει μεταβολή των στοιχείων ιδιοκτησίας, (παρ. 7.2.του εντύπου Δήλωσης Ιδιοκτησίας) στην περιοχή μελέτης «Πανόραμα – Αγία Μαρίνα – Τουρκολίμανο».

Η Πρόσκληση για την Πολεοδομική Μελέτη «Πανόραμα – Αγία Μαρίνα – Τουρκολίμανο», έγινε μετά από προγραμματισμό του Μελετητή με την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι της υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης.

Επιπλέον με το άρθρο 7 παρ.5 της 9069/2005 σύμβασης της παραπάνω πολεοδομικής μελέτης,  «…η υπηρεσία δύναται να δώσει εντολή  να αρχίσει το Κεφάλαιο Γ των προδιαγραφών της μελέτης εφαρμογής να εκπονείται παράλληλα με το Β1 στάδιο της πολεοδομικής μελέτης.»

Τέλος, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι, η πολεοδομική μελέτη των «Πανόραμα – Αγία Μαρίνα – Τουρκολίμανο» πηγαίνει άμεσα για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφού ήδη εγκρίθηκε από την Διεύθυνση/Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής και, επίσης, ήδη συντάσεται από τη μελετητική ομάδα η πράξη εφαρμογής.

Όσον αφορά την πράξη εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης Κερατέας, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της Α΄ Φάσης ανάρτησης αυτής (ενστάσεις, εκδίκαση αυτών, εγκριτικές αποφάσεις περιφέρειας κ.ά.) και απομένει η Β΄ τελική ανάρτηση της πράξης εφαρμογής η οποία προωθείται άμεσα, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η κύρωσή της.