Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Λίγες οι διαθέσιμες θέσεις για την θεατρική παράσταση ¨Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου¨

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής σας καλεί να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση ¨Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου¨ την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 6:30μμ στο θέατρο Βαφείο.( Αγίου Όρους 16 & Κων/εως 115 μετρό Κεραμεικός)

Πλοκή:

Ελλάδα 1957. Δεκαπενταύγουστος. Έξι γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, δουλεύουν σ’ ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και κατοικούν στις ετοιμόρροπες παράγκες που τους παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Τρόμος επικρατεί στην καθημερινότητά τους, καθώς, στην παραμικρή αντίδραση απέναντι στο Αφεντικό, διακυβεύεται η παραμονή τους στο εργοστάσιο και στη στέγη που τους προσφέρει. Ώσπου μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα, φέρνει τις έξι εργάτριες σε αδιέξοδο και ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση με το Αφεντικό. Στη διάρκεια ενός έτους, η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη και μέχρι τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο, τίποτα δεν είναι το ίδιο…

Το θέμα, η σκηνοθεσία και ο τρόπος παρουσίασης του έργου αγγίζει όλες τις ηλικίες του κοινού, γιατί διαπερνά την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας, γιατί οι ήρωες θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας άνθρωποι και η ιστορία τους, μια από τις ιστορίες που μας διηγήθηκαν οι γιαγιάδες μας.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ συν 4 ευρώ για όσους μεταβούν με το πούλμαν το οποίο θα ξεκινήσει στις 4:30μμ την Κυριακή από το Λαύριο (Μπροστά από τον ΟΤΕ).

Έχουν μείνει ακόμα 10 θέσεις όποιος επιθυμεί να έρθει και δεν έχει δηλώσει θέση μπορεί να το κάνει μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι στο τηλέφωνο 6984928944.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ