Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ελεύθεροι Ανθρωπιστές Πατριώτες Λαυρεωτικής: Ανακοίνωση για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ο Επικεφαλής του Δημοκρατικού Πατριωτικού Δημοτικού Συνδυασμού ΕΑΠΑΛ, Στέφανος Καλογήρου, προχώρησε σε νέα έκτακτη επικαιροποιημένη δήλωση σχετικά με την οριστικοποίηση της 1ης Ιουλίου 2019 ως ημέρα έναρξης εφαρμογής της νέας Υπουργικής Απόφασης (Φ.Ε.Κ. Β’ 568/22.2.2019) για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων (πλεονασματικών) των Δήμων και την μεταφορά τους σε ειδικό λογαριασμό, εκτός ελέγχου των Δήμων, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συντοπίτισσες και Συντοπίτες της Λαυρεωτικής,

θέλω να σας ενημερώσω, ότι τελικά η κυβέρνηση με προφανή προεκλογική σκοπιμότητα (λόγο προφανούς φόβου απόλυτης κατάρρευσης των ποσοστών της στις Δημοτικές εκλογές) οριστικοποίησε για την 1η Ιουλίου του 2019 την έναρξη εφαρμογής της νέας Υπουργικής Απόφασης (Φ.Ε.Κ. Β’ 568/22.2.2019) για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων (πλεονασματικών) των Δήμων και την μεταφορά τους σε ειδικό λογαριασμό, εκτός ελέγχου των Δήμων, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Προφανώς τώρα οι δανειστές/τοκογλύφοι επιχειρούν πλέον την καθολική επέκταση του πλιάτσικου εσόδων εντός της χώρας, το οποίο ξεκίνησε με την ΑΑΔΕ και το Υπερταμείο το 2015. Ονομάζεται “Θεσμοθετημένο Σύστημα Λογαριασμών Θησαυροφυλακίου” και θα περιλαμβάνει όλες τις πηγές εσόδων, συμπεριλαμβανομένου και των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θέλω να τονίσω, ότι αυτή η Υπουργική Απόφαση είναι αδιαπραγμάτευτη απαίτηση των δανειστών/τοκογλύφων και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι υλοποιείται με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού και του επί σειρά ετών πολυαγαπημένου τους εντεταλμένου, Γ. Χουλιαράκη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήδη εμπλέκονται κυρίως μέσω της ΚΕΔΕ σε μια χαμηλών τόνων προεκλογική αντίδραση εν όψει των Δημοτικών εκλογών. Το γεγονός όμως ότι σύσσωμη και η αντιπολίτευση, όπως και η κυβέρνηση, λαμβάνει εντολές από τους δανειστές/κερδοσκόπους, κατά την γνώμη μου εξασφαλίζει ότι δεν θα γίνουν οργανωμένες και μαζικές κινήσεις ικανές να επιφέρουν την ανατροπή/ακύρωση αυτής της Υπουργικής απόφασης.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ΚΕΔΕ, με σχετική Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει αποστείλει σε όλους τους Δήμους, άρα και στο Δήμο Λαυρεωτικής, σχέδιο Αίτησης Ακύρωσης για όσους αποφασίσουν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς οριστική ακύρωση της Απόφασης έως την 24η Μαρτίου που λήγει η προθεσμία δικαστικής διεκδίκησης. Το σχέδιο περιλαμβάνει επτά μείζονος σημασίας λόγους ακύρωσης, που αφορούν κυρίως παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος.

Υπενθυμίζω, ότι η νέα Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Μάιου/Ιουνίου θα αναλάβει την διοίκηση από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Δηλαδή η κυβέρνηση πολύ απλά αποπειράται να βάλει σε εφαρμογή την παραπάνω σκανδαλώδη Υπουργική Απόφαση, προτού οι νέες Δημοτικές Αρχές αναλάβουν, ώστε να βρεθούν προ τετελεσμένων και με μειωμένη δυνατότητα νομικών και νομίμων αντιδράσεων. Ο λόγος είναι απλός. Η Κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά, ότι το ποσοστό των Δημοτικών Αρχών που θα ελέγχει μετά τις εκλογές θα καταρρεύσει.

Οπότε υπολογίζει στην συνδρομή και συνεργασία του συγκριτικά πολύ μεγαλυτέρου ποσοστού υφισταμένων Δημοτικών Αρχών, τις οποίες τώρα ελέγχει πλήρως, ώστε:

1. Να αποκρύπτουν, να μην αναδεικνύουν και να υποβαθμίζουν το γεγονός στους πολίτες.

2. Να μην υποβάλλουν εγκαίρως προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ή / και απευθείας στους πολίτες καμία συγκροτημένη, εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη νομική αντίδραση-ενέργεια προς δικαστική ακύρωση αυτής της Υπουργικής Απόφασης πριν την παρέλευση τουλάχιστον της προθεσμίας για το Συμβούλιο της Επικρατείας και γενικότερα πριν την εφαρμογή της.

Είναι γνωστό στον λαό της Λαυρεωτικής, ότι η Δημοτική Αρχή είναι σε απόλυτη σύμπλευση με την κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση αποτελείται από τους τέσσερις άλλους κύριους Δημοτικούς Συνδυασμούς που θα συμμετέχουν στις Δημοτικές Εκλογές και που άμεσα ή έμμεσα πρόσκεινται σε κόμματα του κοινοβουλίου.

Οι Επικεφαλής αυτών είναι ένας πρώην Δήμαρχος, δύο αποσχισθείς/ανεξαρτητοποιημένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ένας από τον Συνδυασμό του νυν και μία του πρώην Δημάρχου που ίδρυσαν πρόσφατα τους δικούς τους Συνδυασμούς και ένας που εξακολουθεί με τον ίδιο Συνδυασμό, με τον οποίο εξελέγη.

Καλώ τον λαό της Λαυρεωτικής να κινητοποιηθεί άμεσα και να πιέσει τη Δημοτική Αρχή και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων γενικότερα να πράξουν το καθήκον τους και να φέρουν εκτάκτως αυτό το θέμα υπέρτατης σημασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλώ ειδικά τους πολίτες που πρόσκεινται στους 5 Δημοτικούς Συνδυασμούς που θα συμμετέχουν στις εκλογές και ουσιαστικά παρίστανται εντός του Δημοτικού Συμβουλίου να κινητοποιηθούν άμεσα. Η διοικητική αυτοτέλεια και οικονομική αυτοδυναμία του Δήμου μας απειλείται άμεσα!

Επαναλαμβάνω, ότι οι ΕΑΠΑΛ και εγώ προσωπικά με συνέπεια στις πολιτικές μας αρχές δεσμευόμαστε, ότι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την υπέρτατη απειλή κατάργησης της διοικητικής αυτοτέλειας και υφαρπαγής της οικονομικής αυτοδυναμίας του Δήμου μας θα προβούμε άμεσα με την ανάληψη της Δημαρχίας στις παρακάτω ενέργειες:

1. Διενέργεια σχετικού άτυπου Δημοψηφίσματος, ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίσουν απευθείας εάν αποδέχονται την οποιαδήποτε παραχώρηση διοικητικής αυτοτέλειας και οικονομικής αυτοδυναμίας του Δήμου.

2. Σύσταση Ομάδας Δημοτικών Διεκδικήσεων & Ολοκληρωμένης Νομικής Προστασίας Δημοτών που ανακοίνωσα από τις 10/2, η οποία, εφόσον οι πολίτες απορρίψουν την οποιαδήποτε σχετική παραχώρηση, θα αναλάβει να κάνει όλες τις δυνατές νομικές και νόμιμες κινήσεις που μας απομένουν, ώστε αυτή να αποτραπεί.

Απευθύνω σε όλες και όλους αγωνιστικούς, πατριωτικούς χαιρετισμούς.

Σούνιο, 27/2/2019

Ο Επικεφαλής των ΕΑΠΑΛ
Στέφανος Καλογήρου