“Ενότητα – Δημιουργία”: Ανακοίνωση για Κτηματολόγιο – Δασικούς Χάρτες

To Υ.Π.ΕΝ έχει ανακοινώσει, ότι θα προβεί στην άμεση ανάρτηση των υπολοίπων Δασικών Χαρτών στην Ανατολική και Δυτική Αττική. Ήδη αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες στην περιοχή του Κορωπίου και αναμένεται άμεσα και η ανάρτησή τους στον Δήμο Λαυρεωτικής.

Την αναγκαιότητα εφαρμογής στην περιοχή μας του Ν. 719/1977 την έχουμε επισημάνει διαχρονικά με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες ελήφθησαν με δική μας πρωτοβουλία.

Το πρόβλημα από την μη εφαρμογή του εν λόγω Νόμου διαπιστώθηκε έντονα κατά την ανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., όπου δυστυχώς δικαιώθηκαν όλες οι ανησυχίες μας για την τύχη, ως προς την κυριότητα, των ιδιοκτησιών των συμπολιτών μας στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Η πλήρης και άμεση εφαρμογή του Νόμου 719/77 από το αρμόδιο Δασαρχείο Λαυρίου, είναι πιο αναγκαία και επιβεβλημένη από ποτέ, ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα κυριότητας των πολιτών στις ιδιοκτησίες τους,
πριν την εκδίκαση τόσο των ενστάσεων του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, που άμεσα θα ξεκινήσουν, όσο και της άμεσα αναμενόμενης στην περιοχή μας ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Παράλληλα η εφαρμογή του Ν. 719/77 θα θέσει σε πλεονεκτική θέση την τακτοποίηση των αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις και εντός των οικιστικών πυκνώσεων με ιώδες περίγραμμα, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί στους Οικισμούς του Δήμου Λαυρεωτικής.

Η Παράταξή μας στα πλαίσια ανάδειξης του προβλήματος από την μη εφαρμογή του εν λόγω Νόμου και προσπάθειας εξεύρεσης λύσης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Δασικών Έργων & Υποδομών κ. Σταύρο Τσιλίκουνα, τον οποίο ενημερώσαμε αναλυτικά για
την αναγκαιότητα εφαρμογής του Νόμου και για το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην περιοχή μας, σε αντίθετη περίπτωση,
το οποίο θα εξαναγκάσει εκατοντάδες συμπολίτες μας να καταφύγουν στα Δικαστήρια, προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα κυριότητας των ιδιοκτησιών τους έναντι του Δημοσίου!!

Παρακολουθούμε το θέμα και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με τους αρμόδιους φορείς
για την εξεύρεση λύσης, γιατί μας αφορά όλους!!

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΕΡΩΤ. ΜΑΚΡΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αρέσει σε %d bloggers: