Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου: Εξόρμηση στη θεατρική παράσταση “ΛΩΞΑΝΤΡΑ” στο θέατρο ΒΕΑΚΗ

Ο Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου διοργανώνει απογευματινή-βραδινή εξόρμηση στη θεατρική παράσταση “ΛΩΞΑΝΤΡΑ”, όπου διεξάγεται στο θέατρο Βεάκη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:00 θα αναχωρήσουμε για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε, να απολαύσουμε μια βόλτα και καφέ στους υπέροχους χώρους του ιδρύματος. Εν συνεχεία, θα μεταβούμε στο Θέατρο Βεάκη, όπου θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση “ΛΩΞΑΝΤΡΑ” (βλ. παρακάτω λίγα λόγια για τη θεατρική παράσταση). Όποιος/α επιθυμεί να συμμετάσχει στην εξόρμηση της Ενορίας, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας: 22920-22411, 6936555157. Τιμή συμμετοχής: 25€

Εκ της γραμματείας του Ιερού Ναού

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Στη σκηνή του εκ βάθρων ανακαινισμένου ιστορικού θεάτρου Βεάκη, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Η θρυλική κοκόνα από την Πόλη

Τέλη 19ου αιώνα-αρχές 20ου. Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητάς, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Στον πυρήνα της, η κοκόνα Λωξάντρα. Μια λαϊκή γυναίκα που έχει αγάπη για τη ζωή και τους γύρω της. Πανέξυπνη, στοργική, αλλά και χαρισματική μαγείρισσα. Σημειώστε ένα από τα μυστικά της: «Τη σαρδέλα καλά να τη λαδώσεις πρέπει και μετά πάνω σε κληματόφυλλα να την ψήσεις-όλα εγώ θα σε τα λέω;». Στην παράσταση θ’ αποκαλύψει περισσότερα!

Η Λωξάντρα δεν είναι γέννημα συγγραφικής φαντασίας, αλλά πρόσωπο υπαρκτό. Συγκεκριμένα, η γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου. Η τελευταία το 1962 και σε ηλικία 65 χρονών μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα την ιστορία αυτής της δυναμικής γυναίκας, περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης.

Ελάτε, λοιπόν, να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να μάθουμε οι νεότεροι τα παλιά, να γελάσουμε και να συγκινηθούμε. Και πού ξέρετε, ίσως η Λωξάντρα σας φιλέψει και λίγο από τον ξακουστό χαλβά της.

Αρέσει σε %d bloggers: