Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Πραγματοποιήθηκε η διαβούλευση των παράλληλων μελετών της Κερατέας [ΒΙΝΤΕΟ]

Πραγματοποιήθηκε χτες, 18.03.2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Κερατέας, η παρουσίαση από τους μελετητές της συγκοινωνιακής μελέτης και της μελέτης ανάπλασης της πόλης με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Ακολούθησε διαβούλευση και διάλογος τόσο με τους επικεφαλής των παρατάξεων, όσο και με τους πολίτες της Κερατέας, κυρίως πάνω στα δύο μελετητικά σενάρια, τα οποία προβλέπουν το ένα μονοδρόμηση τμήματος της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου και το δεύτερο διατήρηση της αμφίδρομης κίνησης.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο για την ευγενική του βούληση να χρηματοδοτήσει τη μελέτη ανάπλασης της Κερατέας υπογράμμισε :
« Ως δημοτική αρχή είμαστε περήφανοι γιατί αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όταν μιλάμε για ισότιμη μεταχείριση όλων των ενοτήτων του Δήμου μας, το εννοούμε. Διαθέτουμε και το όραμα και την πολιτική βούληση και τη δυνατότητα  να δουλέψουμε οργανωμένα και μεθοδικά για την αναμόρφωση και την αναβάθμιση της Κερατέας

Σχετικά με την έναρξη υλοποίησης του έργου ο Δημήτρης Λουκάς τόνισε:
«Για εμάς, αυτή η τόσο σοβαρή υπόθεση αναβάθμισης της Κερατέας είναι απόφασή μας να μην περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, στους λίγους επόμενους προεκλογικούς μήνες. Και αυτή η απόφαση ελήφθη αφενός γιατί ένα τόσο σοβαρό έργο δεν πρέπει να έχει οσμή προεκλογικής φιέστας, αφετέρου πιστεύουμε ότι τον πλέον ενεργό και αποφασιστικό ρόλο για να επιλεγεί η μία από τις δύο λύσεις, της μονόδρομης δηλαδή ή αμφίδρομης κίνησης, πρέπει να τον έχουν οι πολίτες της Κερατέας. Δεν επιδιώκουμε να αποφασίσουμε το παραμικρό ερήμην ή εναντίον της βούλησης των πολιτών. Η συζήτηση και η ενημέρωση θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Οι δημοκρατίες άλλωστε δεν αντιμετωπίζουν αδιέξοδα. Έχουμε όλα τα εργαλεία, τα οποία είναι και από τον Καλλικράτη θεσμοθετημένα,  προκειμένου να επιλεγεί εκείνη η λύση που θα βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των πολιτών της πόλης.»

Ο Δήμαρχος, τέλος, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα οι πολίτες θα μπορούν να έχουν και ψηφιακή πρόσβαση στις μελέτες, προκειμένου η απόφαση να αποτελεί προϊόν πλήρους ενημέρωσης, διαβούλευσης και δημοκρατικής επιλογής.