Εργατικό κέντρο Λαυρίου: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Κέντρο Υγείας-Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας ¨Κ. Πρίφτη¨

Συναδέλφισσες-οι οι Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, πληροφορήθηκε ότι ο φορέας που έχει αναλάβει την λειτουργία του Κέντρου Υγείας-Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας  ¨Κ. Πρίφτη¨   θα σταματήσει  όλους τους γιατρούς με ειδικότητα και θα κρατήσει μόνο έναν παθολόγο και έναν γενικής ιατρικής για προφανείς λόγους. Όσοι γιατροί θα σταματήσουν, όπως μας αναφέρθηκε, θα αντικατασταθούν στο μέλλον χωρίς  να προσδιορίζεται το  πότε θα γίνει αυτό και αν θα επιστρέψουν όλες οι ειδικότητες.

  Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα το πότε και εάν φυσικά έρθουν οι γιατροί με ειδικότητα, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ένα ακόμα κτύπημα για την υγεία του λαού της περιοχής και μια ακόμα υποβάθμιση των δομών υγείας. Χωρίς φυσικά να αγνοούμε ότι η μέχρι τώρα λειτουργία του Κέντρου Υγείας και  δεν καλύπτει πλήρως  τις  ανάγκες του λαού, αλλά δεν είναι και δωρεάν  καθώς  οι εξεταζόμενοι καλούνται να πληρώνουν αντίτιμο για να τους παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες.

  Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής έχει ξεκάθαρη θέση, την οποία έχει εκφράσει και στο παρελθόν με διάφορες κινητοποιήσεις, για το πώς πρέπει να είναι η λειτουργία των δομών Υγείας, γι αυτό είναι σήμερα, πιο αναγκαίο από ποτέ, να παρθούν δραστικά μέτρα  ώστε να υπάρχει στην περιοχή σύγχρονη μονάδα  Υγείας ενταγμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να εξοπλιστεί το ¨Κ. Πρίφτη¨ με όλο το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου αλλά και ως μονάδα αποκατάστασης ώστε να καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στην περιοχή.

  Οι κυβερνήσεις τόσο οι προηγούμενες όσο και η τωρινή με βάση τους δημοσιονομικούς στόχους και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, θέλουν να απαλλαγούν από την υποχρέωση να παρέχουν την υγεία στον λαό, με αποτέλεσμα να ανοίγουν τον δρόμο στην ιδιωτική υγεία που έρχεται να καλύψει τα κενά που αφήνει ο δημόσιος τομέας και να γίνεται υγεία ένα πανάκριβο εμπόρευμα απλησίαστο για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

  Για τον λόγο αυτό το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής καλεί  Σωματεία, Συλλόγους Αυτοαπασχολούμενων, Συνταξιούχους  και όλο τον λαό της περιοχής σε συγκέντρωση την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 11 το πρωί έξω από το Κέντρο Υγείας Κερατέας ¨Κ. Πρίφτη¨

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Την λειτουργία Κέντρου Υγείας στην Κερατέα, αστικού τύπου, πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και να λειτουργεί σε 24ωρη βάση .

Να γίνουν όλες οι προσλήψεις που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει το «Κ. Πρίφτη» και ως κέντρο αποκατάστασης.

Να διαλυθεί η ΑΕΜΥ και να περάσουν όλες οι μονάδες στο ΕΣΥ.

Να γίνουν οι προσλήψεις που απαιτούνται για να μπορέσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να λειτουργήσει. Να ανοίξουν όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας που μένουν κλειστές εξ, αιτίας της έλλειψης προσωπικού.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ¨Κ. ΠΡΙΦΤΗ¨

ΛΑΥΡΙΟ 19-3-2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: