Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
"Ενότητα - Δημιουργία"ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Ενότητα – Δημιουργία”: Προεκλογική φιέστα του κ. Λουκά με την Κυκλοφοριακή Μελέτη & την Μελέτη Ανάπλασης πλατειών Κερατέας.

Σε νέο φιάσκο εξελίχθηκε η επιχειρούμενη προεκλογική φιέστα του Δημάρχου κ. Λουκά κατά την παρουσίαση των Μελετών Κυκλοφορίας και Ανάπλασης των πλατειών της Κερατέας επί της Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, την Τρίτη 17-4-2019 στο ΚΑΠΗ Κερατέας.

Οι δύο μελετητικές ομάδες βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν, μετά την παρέμβασή μας, συνειδητοποίησαν ότι ο Δήμαρχος προσωπικά και η Τεχνική Υπηρεσία τους είχαν αποκρύψει σοβαρά και κρίσιμα δεδομένα που πλήττουν την αξιοπιστία των Μελετών. (Υπ. αριθ. 129/2016 απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου µε θέµα «Έκφραση γνωµοδότησης σχετικά µε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου «Μελέτη Παράπλευρου Οδικού ∆ικτύου και Ανισοπεδοποίησης Κρίσιµων Κόµβων τµήµατος Μαρκοπούλου – Λαυρίου του ∆ιευρωπαϊκού Οδικού Άξονα Σταυρού – Λαυρίου».)

Κάνουμε σαφές πως οι δύο μελετητικές ομάδες δεν φέρουν καμία ευθύνη και δεν αμφισβητούμε την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό τους. Δυστυχώς όμως έπεσαν και εκείνοι θύματα της παραπλάνησης του κύριου Λουκά, ο οποίος τους χρησιμοποίησε για προεκλογικό εντυπωσιασμό.

Η αμηχανία ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όταν οι μελετητές κατάλαβαν πως ΚΑΜΙΑ διαβούλευση δεν είχε γίνει με έμποροεπαγγελματίες, κατοίκους και φορείς της Κερατέας, την στιγμή που εκείνοι ουσιαστικά εμφάνιζαν τις οριστικές μελέτες.

Ο κύριος Λουκάς αφού απαξίωσε για πολλοστή φορά την αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, η οποία θα έπρεπε, σύμφωνα με τον Νόμο, να είναι το κυρίαρχο όργανο σχεδιασμού και εγκρίσεων μελετών, αγωνιά να εμφανίσει, όχι έργο γιατί αυτό είναι μηδενικό, έστω μια ουσιαστική μελέτη που να επιλύει προβλήματα της Κερατέας στα 5 χρόνια της θητείας του.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου από το Υπουργείο Οικονομικών, όταν οι Μελέτες, κατά τα λεγόμενά του, δεν είναι οριστικές. Ή μήπως η χρηματοδότηση δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή;

Ο Δημοτικός Συνδυασμός “ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” διαφωνεί με τις Μελέτες, όπως αυτές παρουσιάσθηκαν και καταγγέλλει την μεθοδευμένη προσπάθεια του κυρίου Λουκά να τις επιβάλλει χωρίς ΚΑΜΙΑ διαβούλευση.

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, πως η δημόσια διαβούλευση είναι μια θεσπισμένη διαδικασία. Στη δημόσια διαβούλευση ενός θέματος, γίνεται γνωστός ο χρόνος έναρξής της, τίθεται το θέμα της και δημοσιοποιούνται συνοδευτικά έγγραφα, τεχνικές και αιτιολογικές εκθέσεις, σχέδια και ορίζονται υπεύθυνοι συγκέντρωσης και επεξεργασίας των παρατηρήσεων και σχολίων των πολιτών και φορέων. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια, από τον Μάϊο του 2017, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι μελετητές.

Ο κύριος Λουκάς επίσης εκτός από τους πολίτες, ουσιαστικά εξαπατά και τους μελετητές, καθόσον έχοντας αποσπάσει από εκείνους τις αναφερόμενες μελέτες και χωρίς να έχει τηρήσει την νόμιμη διαδικασία έγκρισής τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρανόμως αποσπά τμήματα των μελετών αυτών, τα οποία δίνει προς υλοποίηση – κατασκευή σε εργολάβους με απευθείας αναθέσεις!!

Μια τέτοια ανάθεση είναι η πρόσφατη και επικίνδυνη (λόγω της πτώσης πεύκων) παρέμβαση στην πλατεία Γιασεμή, η οποία έγινε από τον εργολάβο βάσει του σχεδίου ανάπλασης της εν λόγω πλατείας που παρουσίασαν οι μελετητές!!

Ελπίζουμε ο κύριος Δημ. Λουκάς να τηρήσει την δέσμευσή του απέναντι στην επικεφαλής της Παράταξής μας «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» κυρία ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΜΑΚΡΗ, πως η νέα Δημοτική Αρχή που θα αναλάβει από τον Σεπτέμβριο θα συζητήσει μαζί με τους πολίτες, θα αποφασίσει και θα υλοποιήσει την βέλτιστη πρόταση αναφορικά με την κυκλοφοριακή ρύθμιση και την ανάπλαση του κέντρου της πόλης της Κερατέας.

Στέλνουμε το μήνυμα προς όλους τους κατοίκους του Δήμου μας και τους διαβεβαιώνουμε, πως η Παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» σκοπεύει να “Σχεδιάσει και να υλοποιήσει για όλους”.

Γνωρίζουμε την ανάγκη παρεμβάσεων στον αστικό χώρο για την δημιουργία ενός φιλικού, λειτουργικού και ασφαλέστερου περιβάλλοντος για τους πολίτες.

Αυτό θα το πετύχουμε μαζί, προς όφελος όλων μας!!

Μια σκέψη για το ““Ενότητα – Δημιουργία”: Προεκλογική φιέστα του κ. Λουκά με την Κυκλοφοριακή Μελέτη & την Μελέτη Ανάπλασης πλατειών Κερατέας.

  • Διαχρονικά ακούγεται ότι στην ΚΕΡΑΤΕΑ δεν γίνεται τίποτα, αλλά μόλις πάει να γίνει κάτι αρχίζουν οι κριτικές και μάλιστα από υπεύθηνους φορείς.
    Η τωρινή ιστορία μου θυμίζει την εποχή και το ποιοί τορπίλισαν και δεν έγινε τελικά το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ στην πόλη μας το 1982 με τα ίδια σχεδόν επιχειρήματα, τότε το πρόβλημα ήταν αυτός που θα το υλοποιούσε,σήμερα ίσως ενοχλεί και μάλιστα κάνει εντύπωση η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: