Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ»: Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου  το Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής τίμησε τις γυναίκες όλων των ηλικιών, με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες των μελών του και προσέφερε σε  όλες τις γυναίκες  αναμνηστικά δώρα.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος  κ. Δήμητρα Πάλλη τόνισε:

«Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι μέρα τιμής των αγώνων των γυναικών, για την κατάκτηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτός ο αγώνας δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς έρευνες δείχνουν πως ακόμα και σήμερα σε προηγμένες χώρες τα κορίτσια ήδη στην ηλικία των 5 ετών έχουν πολύ χαμηλότερες επαγγελματικές φιλοδοξίες από τα συνομήλικά τους  αγόρια. Αυτό αποδεικνύει πως πολλά χρειάζεται να αλλάξουν σε επίπεδο κοινωνικών αντιλήψεων ακόμα και  στον δυτικό κόσμο, ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κοινωνικά  ισοδύναμα με τους άντρες. Βεβαίως πολύ πιο μακρύς είναι ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί  σε πολλές άλλες αναπτυσσόμενες και  υπό ανάπτυξη χώρες.

Ο πολύπλευρος ρόλος της σημερινής γυναίκας πρέπει να αναγνωριστεί, ώστε να συνεχίσει την προσφορά της με την επιμονή ,υπομονή, αντοχή που διαθέτει και παραφράζοντας την Μadeleine Albright κάθε γυναίκα οφείλει να θυμάται, πως υπάρχει μια ξεχωριστή θέση στον παράδεισο για κάθε μία, που βοηθάει μια άλλη γυναίκα».

Αρέσει σε %d bloggers: