Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧρυσή Τομή

Ο Συγγραφέας Ιστορικών Μυθιστορημάτων Γιάννης Καλπούζος στην Χρυσή Τομή Κερατέας

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας, το βιβλιοπωλείο ΠΟΓΚΑ  και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ,  σας προσκαλούν το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου (Λ. Αθηνών – Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας)  για μια εκδήλωση με τον συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων Γιάννη Καλπούζο, στην οποία τρεις γυναίκες της Λαυρεωτικής συζητούν μαζί του για τα βιβλία του.

Συμμετέχουν:

Αθανασία Μαρκουλή-Μποντιώτη, διδάκτωρ Ε.Μ.Π.

Αλεξάνδρα Αθανασίου, ιστορικός – φιλόλογος

Σοφία Μαλτέζου, δημοσιογράφος – συγγραφέας

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Παπασχοινόπουλος.

Ο Γιάννης Καλπούζος είναι Έλληνας συγγραφέας, ποιητής και στιχουργός της σύγχρονης γενιάς. Στα ελληνικά γράμματα εμφανίζεται το 2000 με την ποιητική συλλογή «Το νερό των ονείρων» και το μυθιστόρημα «Μεθυσμένος δρόμος». Ευρύτερα γνωστός στο αναγνωστικό κοινό έγινε με το μυθιστόρημά του «Ιμαρέτ», το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Επίσης, έχει γράψει τα μυθιστορήματα: «Σάος-Παντομίμα Φαντασμάτων», «Άγιοι και δαίμονες-Εις την Πόλιν», «Ουρανόπετρα-Η δωδέκατη γενιά», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» και «Σέρρα-Η ψυχή του Πόντου». Το 2018 κυκλοφόρησε το νέο του μυθιστόρημα «Γινάτι – Ο σοφός της λίμνης» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ακόμα, συμμετείχε σε συλλογικά έργα, διασκεύασε σε θεατρικό σενάριο το μυθιστόρημά του «Σέρρα-Η ψυχή του Πόντου» και έχει γράψει τους στίχους 80 τραγουδιών, μεταξύ των οποίων τα: «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Δέκα μάγισσες», «Να ‘σουν θάλασσα», «Γιατί πολύ σ’ αγάπησα».

Η είσοδος είναι  ελεύθερη